Connect with us

INTERVJU

V začetku sezone popeljal Krkaše do skalpa nad Celjani, zdaj se seli v ambiciozni Trimo

Aleksandar Tomić je bil zadnje tri sezone izjemno pomemben člen v vratih Novomeščanov. Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

Novomeščani zagotovo ne bodo pozabili letošnjega uvoda sezone. S senzacionalno zmago v superpokalnem obračunu proti Celjanom so prišli do presenetljive zmage in posledično tudi uspeha kluba. Eden izmed glavnih tvorcev je prav izkušeni srbski vratar Aleksandar Tomić, ki ga je v svoje vrste zvabil ambiciozni Trimo Trebnje, kateri želi v nekaj letih priti v sam vrh prvoligaškega rokometa.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaIme Aleksandar Tomić je slovenski rokometni javnosti postajalo vse bolj znano v preteklih sezonah. Izkušeni srbski vratar je v Slovenijo prišel šele leta 2016 iz vrst beograjskega Partizana. Slednji je velik rival Crvene Zvezde, kjer je 28-letnik tudi začel svojo rokometno kariero. Glavni vrhunec v dresu novomeškega prvoligaša je nastopil na koncu lanske sezone, ko je s Krkaši nastopil v velikem finalu rokometnega pokala Slovenije. Prav nocoj ima z ekipo novo priložnost za ponovitev lanskoletnega izjemnega uspeha. Letos je bil s 14 obrambami glavni junak superpokalnega spektakla v dvorani Marof proti Celju Pivovarni Laško.

Aleksandra Tomića so v Trebnjem naznanili za odmevno okrepitev. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Že po koncu jesenskega dela Lige NLB je na njegov naslov prišla ponudba ambicioznega trebanjskega prvoligaša Trima, ki bo prihodnjo sezono nedvomno velik kandidat za preboj v končnico za prvaka. To so le kratkoročni cilji trebanjskih rokometašev, ki si po željah uprave v dolgoročnem projektu želijo priti znova med najboljše ekipe v Sloveniji. »Za odhod v RK Trimo Trebnje so me prepričale ambicije in želja po novi sredini. Želim si videti, če lahko naredim večji uspeh tudi z drugo ekipo,« nam je za ŠD Šport povedal izkušeni Tomić.

Krkašem se želi oddolžiti za slovo

Foto: Danilo Kesić/MRK Krka

Aleksandar Tomić je novomeško Krko okrepil na začetku sezone 2016/2017. Foto: Danilo Kesić/MRK Krka

Čeprav je že jasno, da bodo Krkaši v prihodnji sezoni ostali brez pomembnega člena ekipe, pa bo otrok beograjske Crvene Zvezde vsako tekmo in trening oddelal po najboljših močeh.

»S Krko si po neuspehu v prvenstvu, želimo priti do odlične uvrstitve v pokalnem tekmovanju, saj se tam še vedno borimo za naslov pokalnega prvaka,« je optimističen Tomić, ki ga nocoj čaka srečanje pri tretjeligašu iz Grosuplja.

V Trebnjem po borbo za “TOP 6”, nato za “TOP 4”

Toni Janc (skrajno levo) na čelu trebanjskega kluba sedi že dobrih 15 let. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Vodstvo trebanjskega prvoligaša kljub kritičnem zaključku lanske sezone, ne skriva ambicioznih ciljev po vrnitvi na pota stare slave. Glavni pokrovitelj in gradbeno podjetje Trimo rokometašem ob strani stoji že kar 15 let, za kar ima največje zasluge predvsem dolgoletni predsednik kluba, Toni Janc. V prihodnji sezoni bodo trebanjski levi lovili uvrstitev v Ligo NLB za prvaka, čez nekaj let pa v trebanjski športni dvorani potihoma upajo na boje v Evropi, kar pomeni tretje ali četrto mesto.

»Želim si čim več zmag, dobrega vzdušja v ekipi in borbe za uvrstitev v končnico za prvaka,« je odločen Srb, kateremu bo morda naslednjo sezono delal družbo rojak Vladimir Bojanić. Slednji se je letos izkazal za pomembno okrepitev, tako v napadu kot obrambi.

Preberite si še:

Aleksandar Tomić novi vratar ambicioznega Trima

Celjani na kolenih: Krka do superpokalne lovorike!

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in INTERVJU