Connect with us

Pokal Slovenije

Vid Levc po zmagi nad Koprom: “Pričakovali smo težko tekmo, a jo tudi dobili.”

Foto: Rok Jošt/RK Gorenje Velenje

Rokometaši Gorenja Velenja so v torek odigrali tekmo četrtine finala Pokala Slovenije. V domači Rdeči dvorani so bili Velenjčani s 30:26 boljši od Koprčanov in si s tem priigrali vozovnico za finalni turnir najboljše četverice.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaRokometaši Gorenja Velenja so pričakovano dobili srečanje proti Kopru in se zasluženo uvrstili na finalni turnir pokal Slovenije. Velenjski rokometaši so tekmo odprli nekako v krču in solidno narekovali tekmo koprskemu tekmecu. Kasneje je prednost nekoliko narasla in ob odmoru je vodstvo znašalo že +3 (15:12). V uvodnih minutah drugega dela so Koprčani stalno dihali za ovratnik domačinom in zaostajali le za en ali dva zadetka. Matic Verdinek je Gorenje v 45. minuti z dvema zaporednima goloma popeljal do vodstva z 22:19. Gostje se nikakor niso uspeli približati domačinom, tako da so ti ob koncu slavili s 30:26.

Najboljši velenjski posameznik je bil z desetimi zadetki Matic Verdinek, za Koprčane je pet zadetkov prispeval Marko Matijaševič.

Vid Levc se tokrat ni vpisal med strelce. Foto: Rok Jošt

»Koprčani so se izkazali za izjemno težkega nasprotnika. To smo pričakovali že pred to pokalno tekmo in zato smo se na njih dobro pripravili. V prvem polčasu so nam dihali za ovratnik, ostajali so blizu s svojo hitro igro. V drugem delu pa smo mi izkoristili vse svoje priložnosti v napadu in zmaga je zasluženo ostala doma,« je po dvoboju v izjavi za javnost povedal Vid Levc, ki se tokrat ni vpisal med strelce.

Pokal Slovenije za moške, četrtfinale:

Torek, 12. marca, ob 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje):

RK Gorenje Velenje – RD Koper 30:26 (15:12)

RK Gorenje Velenje: Logar, Taletovič 3 obrambe, Vujović 1 obramba; Mazej, Haseljić 2, Tajnik 5 (5), Špelić 2, Matanović 3, Levc, Starc, Miklavčič, Banfro, Verdinek 10 (2), Miha Kavčič 2, Aleks Kavčič 5, Kete 1; Trener: Zoran Jovičić.

RD Koper:  Haseljić 5 obramb, Kocjančič, Postogna; Dolenc, Grzentič, Krečič 2, Matijaševič 5, Konjevič, Moljk 3, Smolnik 4, Sokolič, Zugan 3, Marić 2, Planinc 2, Stopar, Bratkovič 4; Trener: Uroš Rapotec.

Sreda, 13. marca, ob 19.00:

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Riko Ribnica

RK Trimo Trebnje – RK Celje Pivovarna Laško

Ob 20.00:

RK Grosuplje – MRK Krka Novo mesto

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Pokal Slovenije