Connect with us

1. B DRL

RZS sporoča: Infostat in Livestat (začasno) združena!

Foto: eleven.si

RZS sporoča: Infostat in Livestat (začasno) združena!

Že dalj časa se po slovenskih rokometnih kuloarjih govori o spremembah na informacijskih kanalih Rokometne zveze Slovenije – Infostat in Livestat. Prav za vas pa smo se glede tega pozanimali pri komisarju Lige NLB Alešu Jugu, ki nam je razložil jasno situacijo.

Ni dvoma, da RZS vsako leto čedalje bolj izboljšuje svojo medijsko podobo, tako v medijih kot tudi na samih informacijskih kanalih. Infostat, ki deluje že vse od leta 2003, je predvsem letos imel številne želje po morebitni spremembi, s čimer so se strinjali tudi vodilni možje na zvezi. Slednji prenavljajo celoten sistem, ki obeta zares vrhunsko predstavitev posameznega igralca (vse dosedanje statistike iz lanskih sezon, posamezne prestope, višino, težo ipd.).

https:/s/si.gorenje.com/

Pa vendarle se številni rokometni poznavalci čudijo, da še vedno ni na voljo Infostat. S tem namenom smo se obrnili na komisarja Lige NLB Aleša Juga, ki nam je odgovoril takole: »Agencija, ki nam ureja tako spletno stran kot Livestat in Infostat, nam je obljubila dokončno prenovo obeh strani do konca meseca oktobra. Trenutno pa vam lahko sporočimo, da so vsi podatki z Infostata na voljo v Livestatu, in sicer tudi s posamezno predstavitvijo igralca, ki prikazuje njegovo statistiko ter sliko,« je dejal Jug, ki je eden izmed najzaslužnejših za uvedbo Infostata leta 2003.

To pomeni, da si Infostat lahko pravzaprav ogledate na Livestatu, in sicer s klikom TUKAJ.

Podstran Lige NLB načrtovana do konca leta

Aleš Jug je na vrhu vodenja prvoligaškega tekmovanja že okroglih 15 let. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Že dalj časa je jasno, da želi ožja skupina delovnega predsedstva v združenju prvoligašev narediti Ligo NLB še kvalitetnejšo in medijsko prepoznavnejšo.

Seveda pa je predsednik združenja Sebastjan Gergeta s sodelavci uspel kreniti z novim projektom, in sicer pripravo podstrani prvoligaškega tekmovanja. »Podstran Lige NLB bi povzemala celotno dogajanje izključno iz tega tekmovanja. Se pravi opise ekip in predstavitev posameznega igralca. Pripravo načrtujemo predvidoma do konca koledarskega leta,« zaključuje Jug.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in 1. B DRL