Connect with us

Pokal Slovenije

Velenjčani prvi udeleženci zaključnega turnirja pokala Slovenije

Velenjski rokometaši so se pričakovano uvrstili na finalni turnir pokala Slovenije. Foto: Rok Jošt/RK Gorenje Velenje

Današnji večer je bil rezerviran že za prvo tekmo četrtfinala rokometnega pokala Slovenije za moške. V uvodnem dvoboju sta se v Rdeči dvorani udarila Gorenje Velenje in primorska zasedba Kopra. Kot prvi so si vozovnico za finalni turnir pokala Slovenije, ki bo na sporedu med 11. in 12. majem.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaRokometaši Gorenja Velenja so pričakovano dobili srečanje proti Kopru in se zasluženo uvrstili na finalni turnir pokal Slovenije. Gostitelji so srečanje pričeli nekoliko v krču in uvodni zadetek na tekmi dosegli šele v četrti minuti po uspešnem poizkusu Matica Verdinka. Moštvi sta si stalno izmenjavali vodstvo, v 17. minuti pa je domača zasedba vendarle pritisnila na plin in v 21. minuti z delnim izidom 3:0 povišala vodstvo na +4 (13:9). Ob prvem polčasu je vodila s 15:12.

V uvodnih minutah drugega dela so Koprčani stalno dihali za ovratnik domačinom in zaostajali le za en ali dva zadetka. Matic Verdinek je Gorenje v 45. minuti z dvema zaporednima goloma popeljal do vodstva z 22:19. Gostje se nikakor niso uspeli približati domačinom, tako da so ti ob koncu slavili s 30:26.

Najboljši velenjski posameznik je bil z desetimi zadetki Matic Verdinek, za Koprčane je pet zadetkov prispeval Marko Matijaševič.

Pokal Slovenije za moške, četrtfinale:

Torek, 12. marca, ob 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje):

RK Gorenje Velenje – RD Koper 30:26 (15:12)

RK Gorenje Velenje: Logar, Taletovič 3 obrambe, Vujović 1 obramba; Mazej, Haseljić 2, Tajnik 5 (5), Špelić 2, Matanović 3, Levc, Starc, Miklavčič, Banfro, Verdinek 10 (2), Miha Kavčič 2, Aleks Kavčič 5, Kete 1; Trener: Zoran Jovičić.

RD Koper:  Haseljić 5 obramb, Kocjančič, Postogna; Dolenc, Grzentič, Krečič 2, Matijaševič 5, Konjevič, Moljk 3, Smolnik 4, Sokolič, Zugan 3, Marić 2, Planinc 2, Stopar, Bratkovič 4; Trener: Uroš Rapotec.

Sreda, 13. marca, ob 19.00:

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Riko Ribnica

RK Trimo Trebnje – RK Celje Pivovarna Laško

Ob 20.00:

RK Grosuplje – MRK Krka Novo mesto

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Pokal Slovenije