Connect with us

Pokal Slovenije

Velenjčanke preko Olimpije na finalnem turnirju pokala Slovenije

Foto: ŽRK Velenje

Rokometašice ŽRK Velenja so se z zanesljivo zmago nad ljubljansko Olimpijo kot zadnje uvrstile na finalni turnir pokalnega tekmovanja. Družbo jim bodo na sklepnem turnirju četverice delale še ekipe Krima Mercatorja, ŽURD Kopra in novomeške Krke.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaVelenjske rokometašice so danes pokvarile načrte Ljubljančankam, ki bi z uvrstitvijo na zaključni turnir četverice sijajno praznovale velik uspeh ob 70. obletnici delovanja kluba.

Tekmo so bolje odprle Velenjčanke in že takoj prišle do nekoliko večje prednosti. V šesti minuti so vodile z 2:5, kasneje pa je prednost po treh zadetkih razpoložene Patricije Pikl narasla že na +6 (3:9). Gostiteljice so se v nadaljevanju vendarle prebudile in zaostanek uspele znižati največ na -3 (8:11). Gostje so na odmor odšle z vodstvom +5 (14:19).

V drugem polčasu smo večino časa spremljali igro »gol za gol«. Rokometašice Olimpije nikakor niso mogle znižati zaostanka in Velenjčanke so držale vodstvo med štirimi in sedmimi zadetki. Na koncu je rezultat znašal 31:37 in varovanke Snežane Rodič so slavile izjemni uvrstitev na zaključni turnir pokala Slovenije.

Pri domačinkah je petkrat zadela Patricija Pančur, medtem ko je za velenjsko zasedbo z devetimi goli blestela Tjaša Smonkar.

Na finalnem turnirju ženskega rokometnega pokala Slovenije bodo poleg ŽRK Velenja sodelovale še ekipe Krima Mercatorja, ŽURD Kopra in novomeške Krke.

Pokal Slovenije za ženske, četrtfinale:

Torek, 12. marca, ob 17.30 (Hala Tivoli, Ljubljana):

RK Olimpija – ŽRK Velenje 31:37 (14:19)

RK Olimpija: Ribič, Džambo; Oman 4 (2), Vidmar 4, Taja Veber-Marton 3, Gudžulič 1, Berzelak 4 (2), Bunčič 2, Škof 2, Kraja 2, Pančur 5, Ožegovič 2, Mozoli 1, Treven 1; Trenerka: Marjeta Veber-Marton.

ŽRK Velenje: Simič, Hadžič; Smonkar 9 (8), Tomič 2, Žagar, Ferenc 6, Žekič, Kaltak 5, Bele, Jelšnik, Oder 8 (3), Pikl 7, Brcar, Priteržnik; Trenerka: Snežana Rodič.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Pokal Slovenije