Connect with us

INTERVJU

Poškodbe so mu preprečile reprezentančni debi, letos na Koroškem lovi “pravo” formo

Foto: RK SG

Poškodbe so mu preprečile reprezentančni debi, letos na Koroškem lovi “pravo” formo

Vid Levc, rokometaš, ki sigurno velja za enega boljših igralcev na položaju levega zunanjega v slovenskem prvenstvu, se je pred začetkom letošnje sezone poslovil od črno – rumenega, ter oblekel dres svojega matičnega kluba iz Slovenj Gradca. Še ne šestindvajsetletni Levc, je v mesto miru prišel z željo po večji minutaži in dokazovanju.

Vid Levc je še lani zaigral za Gorenje Velenje. Foto: Rok Jošt

Levc je svojo rokometno pot začel v rojstnem Slovenj Gradcu, tedaj zastopal še barve Preventa, kasneje imenovanega RK Slovenj Gradec. Dobre partije so ga peljale do Gorenja in Maribora, kasneje se je znova vrnil v osje gnezdo, ki ga je po dveh sezonah zapustil in se vrnil domov.

»Ob vrnitvi v domači klub se počutim odlično. Lahko se je bilo vključiti v ekipo saj sem večino igralcev že poznal. Prav tako sem se veselil dela z glavnim trenerjem Sovičem in pomočnikom trenerja g. Vajdlom. Komaj sem čakal na polno slovenjegraško dvorano, a je zaradi trenutnih razmer še nisem dočakal,« je za naš portal dejal Levc.

Željan napadalne igre

Foto: RK SG

Levc je večino časa veljal za izjemno močnega in fizičnega igralca. To borbenost je kazal tudi v obrambi, saj je tam preživel večino svojega igralskega časa. Kljub obrambi ima mladi Korošec veliko željo po zabijanju zadetkov tudi v napadu. Letos na levem zunanjem tvori odličen trio s soigralcema Žanom Šolom in Aljažem Lampretom.

»Večino kariere sem veljal za izrazito napadalnega igralca, po poškodbah kolena pa sem si svoje minute prislužil z igro v obrambi. V Gorenju sem zelo napredoval v igri obrambe, v Slovenj Gradec pa sem prišel z željo, da igram v obe smeri,« je o svojih igralskih sposobnostih dejal Levc.

Velik up reprezentance

Nekdanji slovenski selektor je pred leti resno razmišljal o Vidu Levcu in ga uvrstil celo na reprezentančni spisek ob začetku kvalifikacij za EP 2018. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Vid je nekaj let veljal za velikega upa slovenskega rokometa. Redno je bil član mlajših selekcij, pod taktirko bivšega selektorja Vujovića pa se je znašel tudi na seznamu članskega moštva.

»Zaigrati za slovensko reprezentanco je bila že od otroštva moja velika želja. Res je, da sem se v preteklosti temu že večkrat približal, a so mi poškodbe prekrižale nastop. Upam, da si bom v prihodnosti z dobrimi predstavami spet zaslužil vpoklic,« o svojih reprezentančnih načrtih veli Levc.

Izhaja iz športne družine

Družina Levc je že iz zlatih časov slovenskega rokometa veljala za zveneče ime. Vidov oče Aleš je bil slovenski reprezentant, tudi njegov stric Boris je blestel v vrstah takratnega Preventa. Z bratom Galom sta skupaj igrala in Korošcem znova priigrala igranje med slovensko elito.

»To, da izhajam iz športne družine, je zame velika čast. Ponosen sem na igre očeta in strica, prav tako pa sem se veliko uspehov veselil skupaj z bratom,« je o svoji družini dejal Levc.

Optimistično med TOP 6

Slovenjgraško moštvo letos velja za kandidate v boju za TOP 6. Korošci po šestih odigranih kolih zasedajo visoko 4. mesto na lestvici, z malce športne sreče bi se lahko nahajali tudi stopničko višnje. Kaj je o trenutni atmosferi v moštvu dejal Levc: »Zaenkrat smo odigrali super. Imelo smo dokaj težek razpored, ki pa smo ga dobro »preživeli«. Moje mnenje je, da imamo zelo kvalitetno ekipo. V kolikor nam bo služilo zdravje, sem mnenja, da si zaslužimo mesto med prvih 6.«

Želi si napredovanja in stopnjevanja forme

Foto: RK SG

Levc pa je za konec spregovoril še o načrtih za prihodnost. »Kratkoročni cilj je zagotovo stopnjevanje lastne forme in čim višja uvrstitev ekipe v letošnji sezoni. Zaenkrat imam s klubom dogovor do konca te sezone, vseeno pa si želim, da tudi drugo leto ostanemo skupaj, še bolj uigrani in željni še višjih mest. Na dolgi rok pa je moja velika želja zaigrati za slovensko reprezentanco,« zaključuje Levc.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in INTERVJU