Connect with us

INTERVJU

Prlek želi v Velenju potrditi potencial enega najboljših mladih “pivotov” na svetu

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Prlek želi v Velenju potrditi potencial enega najboljših mladih “pivotov” na svetu

Miha Kavčič, nekdanji mladinski reprezentant, sigurno velja za enega perspektivnejših krožnih napadalcev na Stari celini. Na evropskem prvenstvu do 21 let, ki ga je gostilo Celje, je s svojimi predstavami pripomogel reprezentanci do zlatega odličja, danes pa blesti v vrstah Gorenja iz Velenja.

Kavčič je svojo rokometno pot začel v Ormožu. Že v otroških letih je pokazal, da se v mladem Prleku skriva pravi športni talent. Dobre predstave so ga popeljale v Velenje. Trenutno teče že njegova tretja sezona v Gorenju, pred kratkim pa je zvestobo klubu podaljšal vse do konca sezone 2021/2022.

»Mislim, da je bil odhod v Gorenje Velenje prava poteza. Prvič sem se preizkusil izven domačega kluba. V minulih treh sezonah sem zadovoljen s svojim razvojem v Velenju,« je za naš portal dejal Kavčič.

Raste iz treninga v trening

Foto: Jurij Kodrun/RK Gorenje Velenje
Miha Kavčič se je Gorenju Velenju pridružil pred začetkom sezone 2018/2019. Foto: Jurij Kodrun/RK Gorenje Velenje

Miha je odlične predstave iz domačega Jeruzalema prenesel tudi v Velenje. Številni strokovnjaki, trenerji ter novinarji mu pripisujejo, da velja za enega izmed najboljših mladih krožnih napadalcev na svetu. Svetla prihodnost mu ne uide, saj ga tudi soigralci opisujejo kot vztrajnega in delavnega fanta.

»Vsak dan, vsak trening se trudim, da to razmišljanje prenesem tudi na igrišče,« je o svojih delovnih navadah dejal Kavčič.

Rokomet s korono, ni pravi rokomet

Gorenje je prvi prvenstveni poraz pred nekaj tedni zabeležilo proti trebanjskim levom. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Velenjski rokometaši po šestih odigranih kolih zasedajo visoko tretje mesto na prvenstveni lestvici. Ose so kljub šestim odigranim tekmam imele kaj nekaj preglavic s virusom, ki že nekaj časa onemogoča normalen potek srečanj v Ligi NLB. Varovanci Zorana Jovičića so se zaradi okužb že znašli v karanteni.

»Mislim, da imamo prav vsi že preko glave ta koronavirus, saj to tudi ovira pripravo na tekmo. Slednja lahko odpade tudi nekaj ur pred tekmo, prav tako pa je nenavadno igrati brez navijačev,« je o trenutni situaciji dejal Kavčič.

Članska reprezentanca glavni cilj

Slovenija se je pred dvema letoma veselila naslova evropskega mladinskega prvaka. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Miha je bil že od samega začetka redni član mladih slovenskih reprezentanc. Nekajkrat se je znašel tudi na širših spiskih članske izbrane vrste, na uradni dres v članskem dresu z državnim grbom pa še čaka.

»Vedno je lepo zastopati slovenske barve po svetu. Vpoklic v člansko reprezentanco pa bi bil zame glavni cilj,« je o svojih reprezentančnih načrtih dejal Kavčič.

Odhod v tujino, ko bo pokazal čas

»Težko je trenutno govoriti o ciljih in načrtih za prihodnost. Sprva si želim, da se normalno odigra sezona in se ne ponovi lanskoletni scenarij. Prav tako si zagotovo želim zaigrati tudi v tujini, a za to bo prišel čas,« zaključuje Kavčič.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in INTERVJU