Connect with us

INTERVJU

Mladi Celjan po očetovih stopinjah

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Mladi Celjan po očetovih stopinjah

Denis Strašek, kadetski reprezentant Slovenije ter sin nekdanje legende Celjskega kluba Boštjana Straška, navdušuje v dresu pivovarjev. Njegov trud ter dobre partije je opazil tudi Tomaž Ocvirk, ki mu je zaradi obolenja Miljana Vujovića ponudil priložnost na tekmi Lige NLB proti Kopru, na kateri je zabeležil svoji dve prvi obrambi v članskih vrstah.

Strašek je svoje rokometne korake na obali, pri takratnem Cimosu iz Kopra. Zaradi očetove službe, ga je pot vodila v Celje, kjer od sezone 2013/2014 zastopa barve serijskih državnih prvakov. Zaradi želje po večji minutaži je v sezoni 2017/2018 igral za ekipo RK Rače, v lanski sezoni pa se preizkusil v štajerski prestolnici, pri selekciji mladincev. Danes je osemnajstletni Strašek prvi vratar mladinskega moštva, svoje minute pa že pridno nabira med člani. Prav na debiju je zabeležil svoji dve krstni obrambi, ter pošteno opozoril nase.

»Občutek debitirati za matični klub je res nekaj posebnega. Ko sem izvedel, da sem v postavi za tekmo, sem bil zelo vesel in ponosen, da se je moj trud skozi vsa ta leta mlajših selekcij poplačal. Obračun proti Kopru pa je za mene bil še posebnega značaja, saj sem svoje prve rokometne korake, začel pri še takratnjem Cimosu iz Kopra. Na tem mestu bi se rad zahvalil soigralcem, ki so me lepo sprejeli v ekipo in trenerjem za ponujeno priložnost,« je ob debiju dejal Strašek.

Reprezentanca mu vliva motivacijo

Denis je že od samega začetka treniranja redni član reprezentance mlajših selekcij. Sigurno je tako kot vsakemu mlademu talentu cilj članska izbrana vrsta, vendar je Denis trenutno ponosen na svoje reprezentančne uspehe.

»Mislim, da so sanje vsakega športnika zastopati barve svoje domovine. Sem zelo ponosen,  da sem član kadetske reprezentance in to mi tudi vliva motivacijo za nadaljno trdo delo, saj nas poleti čaka svetovno prvenstvo v Grčiji je o svojih reprezentančnih uspehih dejal Strašek.

Oče nosi pomembno vlogo

Denis izhaja iz rokometne družine. Njegov oče Boštjan je bil nekdanji reprezentančni vratar, kar se tiče klubske kariere pa je branil barve Cimosa, avstrijskega ATSV Innbrucka, slovenjgraškega Preventa ter Celja. Po bogati športni karieri sedaj deluje v vlogi trenerja pri celjskem prvoligašu.

»Na moji dosedanji športni poti ima moj oče zelo velik vpliv in upam, da bo tako tudi v prihodnosti. Ob gledanju tekem mojega očeta, bi se kar strinjal da imam podoben način branjenja. Verjetno je to kaj v povezavi z genetiko (smeh). Seveda, očeta velikokrat vprašam za nasvete pred tekmami, saj je sam to že vse doživel in posledično sem nato na samih tekmah bolj sproščen ter pripravljen dati svoj maksimum,« veli Strašek.

Celje prava destinacija zanj

Po sijajnih predstavah na mednarodnih turnirjih v Nemčiji, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem ter Madžarskem so se za mladega Celjana zanimali številni tuji klubi. A v pogovoru je dejal, da je Celje trenutno najboljša destinacija zanj. »Moje predstave na mednarodnih turnirjih v zadnjih letih, so vzbudile kar nekaj zanimanj iz tujine, ampak Celjska rokometna akademija je najboljša v Evropi, zato nisem videl razloga za menjavo okolja.«

Cilj branjenje na najvišjem nivoju

»Moj glavni cilj na moji rokometni poti je dokazati, da tudi vratarji nižje rasti lahko branimo na najvišjem nivoju. Rad bi motiviral mlajše, ki so tudi mogoče nižje rasti in se vidijo v vlogi vratarja. Trenutno sem željan treniranja in nadaljnjega dokazovanja in bomo videli kam me bo to pripeljalo v prihodnosti,« zaključuje Strašek.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in INTERVJU