Connect with us

Liga NLB

Trebanjski ljubljenec navijačev dobiva vizo za Nemčijo

Bojanić je v Sloveniji igral za Trimo Trebnje ter Gorenje Velenje. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Trebanjski ljubljenec navijačev dobiva vizo za Nemčijo

Vladimir Bojanić, nekdanji igralec Trima iz Trebnja ter Gorenja, s katerim se je v lanski sezoni zaradi sporazumno razšel s klubom iz Šaleške doline, te dni tudi uradno dobiva pravico nastopa za nemškega drugoligaša Wilhelmshavener HV, saj je moral tri mesece urejati vizo za bivanje v Nemčiji.

Bojanić je svojo rokometno pot začel v domačem Priboj. Njegov talent je opazil njegov zdaj že pokojni trener Slavko Novaković, ki ga je pripeljal v Metaloplastiko iz Šabca, kjer je igral pet let. Pot ga je nato vodila k Vojvodini. V sezoni 2018/2019 se je priključil trebanjskim levom in postal ljubljenec številnih navijačev Trima. Sledil je prestop v Velenje, nato pa lov za nove izzive v Nemčiji.

Koronavirus prekrižal poti

Potem ko je Bojanić ostal brez kluba, ga je v svoje vrste zvabil nemški drugoligaš Wilhelmshavener HV, s katerim je podpisal pogodbo do leta 2022. Po treh mesecih čakanja na vizo, zaradi vseh težav s virusom, 204 cm visok krožni napadalec čaka na svoj debi v elitnem tekmovanju druge nemške Bundeslige.

»Res je, da sem imel težave okoli vize in vsega tega zaradi virusa. Dolgo sem čakal na to, ampak zdaj se v ekipi sijajno počutim. Tako trener, kot ekipa so zelo super in lepo so me sprejeli medse,« je dejal Bojanić.

Klub z visokimi ambicijami

Trenutno sedmouvrščena ekipa ima po petih odigranih srečanjih šest točk. Moštvo iz Wilhelmshavenerja ima letos visoke ambicije v nemškem tekmovanju. Njihov cilj je zlata sredina lestvica, tiha želja pa vsekakor boj za LIQUI MOLY Bundesligo.

»Trenutno sem v fazi vključevanja v ekipo. Seveda mi je želja dati svoj maksimum v tej ekipi. S trdim delom želim še dolgo igrati v nemški Bundesligi,« o svojih načrtih zaključuje Bojanić.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB