Connect with us

Liga NLB

Tekma Ločanov in Vijolic kršila pravilnik?

Foto: splet

Tekma Ločanov in Vijolic kršila pravilnik?

Minuli večer sta poleg Slovenj Gradca ter Ljubljane zaostalo tekmo šestega kroga Lige NLB odigrala Urbanscape Loka ter Maribor Branik. Prav slednji obračun pa je dvignil veliko prahu, kakršnega do sedaj v slovenskem rokometu še nismo bili priča.

Škofjeločanom je po odlični predstavi uspelo streti odpor žilavih gostov, ki so v dvorani Poden tokrat ostali brez točk. Domačini so bili boljši z rezultatom 23:21 (10:9).

Iz štajerskega prvoligaša pa so sporočili, da naj bi na včerajšnji tekmi v domači zasedbi zaigrala dva igralca, ki nista opravila obveznega testiranja na COVID – 19.

»Sredina tekma z RD Urbanscape Loka še ni “uradno” končana. Z žalostjo smo ugotovili, da se Škofjeločani niso držali pravil, saj sta na včerajšnji tekmi igrala igralca, ki nista opravila testiranja na COVID-19.

Gre za veliko kršitev pravil, ki smo jih klubi Lige NLB sprejeli na 13. izredni seji združenja Lige NLB. Takšne nepravilnosti sicer neradi izpostavljamo, a pravila morajo biti enaka za vse. Še posebej v času epidemije moramo biti vsi 100-odstotno odgovorni, saj z neupoštevanjem pravil ogrožamo življenja igralcev in tudi njihovih družin.

Pri RK Maribor Branik smo že včeraj opozorili na nespoštovanje pravil s strani RD Urbanscape Loka. Pred začetkom tekme je na nepravilnosti opozoril naš trener Siniša Markota, a so vsi njegova opozorila ignorirali.

Klub je vložil pritožbo in pričakuje, da se bo tekma končala v korist RK Maribor Branik, saj je v pravilih jasno zavedeno, da ekipa, ki ni v popolnosti opravila testiranja na COVID-19, izgubi tekmo,« so sporočili glavni možje Mariborskega kluba.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB