Connect with us

INTERVJU

Pred leti v Trebnjem, zdaj strelsko eksplodiral v Avstriji

Pred leti v Trebnjem, zdaj strelsko eksplodiral v Avstriji

Slovenskim legionarjem v prvi avstrijski rokometni ligi se je pred dvema sezonama pridružil otrok sevniškega kluba in nekdanji igralec Trima Miloš Djurdjevič, ki je letos doživel strelski preporod in trenutno kraljuje na lestvici strelcev v prvi avstrijski ligi.

Djurdjevič je svojo športno pot začel pri Sevnici. V svojih mladih letih je kazal odlične predstave, saj je hitro debitiral za člansko ekipo, v kateri je blestel kar nekaj let. Kasneje ga je pot vodila v Trebnje, pri kateremu je igral tri sezone, vendar ni blestel, zadnji dve leti pa igra v Avstriji.

»Slovensko prvenstvo ima več ekip, kot avstrijska liga. Letos v slovenski prvi ligi nastopa 14 ekip, v Avstriji pa 10. V Sloveniji prevladuje Celje, v Avstriji pa so 3 ekipe, ki so favoriti za naslov prvaka. Razlikuje se tudi sistem tekmovanja. Po odigranem rednem delu in končnici, se prvih 8 ekip uvrsti v četrtfinale, nato se bori za vstop v polfinale, finale in zmagovalec postane prvak,« je za naš portal dejal Djurdjevič.

V Avstriji z izkušenim bombarderjem

Djurdjević v ekipi Koflacha ni edini slovenski legionar. Poleg omenjenega Sevničana za avstrijsko moštvo igra še nekdanji reprezentančni ostrostrelec Klemen Cehte, trenerski stolček ekipe pa vodi nekdanji trener ptujske Drave Vladimir Vujović.

»V čast mi je da, delim položaj levega zunanjega z izkušenim reprezentantom, saj meni in ekipi pomaga s kvaliteto in z izkušnjami ter se lahko veliko naučimo od njega,« je o igranju s Cehtetom povedal Djurdjevič.

Mladi up reprezentance

Sevničan je imel v najstniških letih velik potencial in bil celo nekdanji mladinski reprezentant, skupaj s številnimi zdajšnjimi rokometnimi zvezdniki. »Bili so lepi trenutki, saj je čast in ponos, da si član kakršnekoli reprezentančne selekcije in treniraš z nadarjenimi mladimi igralci, dobra spodbuda ter motivacija za mladega igralca,« pove otrok sevniškega kluba.

V Trebnjem se ni znašel

V moštvu, ki ga trenutno vodi Uroš Zorman, je preživel tri sezone. Večinoma je igral samo fazo obrambe, svojo zadnjo sezono pa bolj ali manj odsedel na klopi.

»V Trebnjem sem si pridobil dragocene izkušnje in se ogromno naučil. Tudi počutil sem se odlično v kolektivu, vendar nisem pokazal vsega, kar znam. Tako so bili tudi rezultati ekipe pod pričakovanjem, kar je vplivalo na mojo samozavest in sproščenost v igri. Trebanjcem gre letos več kot odlično, kar sem zelo vesel tega in jim želim veliko uspehov, tako tudi v evropskem tekmovanju,« je o igranju za Trimo dejal Djurdjevič.

V Avstriji strelsko eksplodiral

Foto: Barnbach Köflach

V letošnji sezoni zagotovo velja za enega izmed nosilcev svoje ekipe. Ne samo zaradi svoje odlične igre, temveč tudi neverjetnih zadetkov. Na naš portal je tudi sam menil, da je strelski izkupiček zanj malce presenetljiv. »Da, res je malo je presenetljiv, vendar je to plod veliko vloženega dela, treningov, tako individualnih kot tudi ekipnih. S soigralci se odlično razumemo in s pomočjo celotne ekipe in z zaupanjem trenerja je lažje priti do takšnega rezultata.«

Ostaja skromen in delaven

»Verjetno sem že postal zanimiv za kakšne klube, toda ponudbe še niso prispele, saj je o tem še malo prezgodaj govoriti. Želje in cilji so predvsem ostati zdrav, trdo delati in napredovati v karieri.«

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in INTERVJU