Connect with us

Liga NLB

Celjani na kolenih: Krka do superpokalne lovorike!

Velenjčani so ostali praznih rok še v Novem mestu. Foto: Danilo Kesić/MRK Krka
Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

Rokometaši Krke so v dvorani Marof šokirali Celje Pivovarno Laško in prišli do zgodovinske superpokalne lovorike. Izid tekme je bil 23:22!

Celjani, ki so imeli obenem tudi bučno podporo svojih zvestih navijačev Florijanov, so dvoboj pričeli bolje ter na uvodu povedli z 1:2. Krkaši so v 12. minuti z delnim izidom 3:0 prišli do prvega vodstva na tekmi, potem ko je za 5:4 zadel Jaka Jakše. Po osmih minutah je znova sledilo tudi vodstvo Celjanov, ki so z goloma Razgorja in Šarca prišli do prednosti dveh zadetkov (6:8).

Novomeščani so se kar dobro upirali aktualnim državnim prvakom

V 20. minuti je Jan Jurečič dosegel zadetek za 6:9, trener domačih Mirko Skoko pa je bil primoran vzeti minuto odmora. Nekaj obramb razpoloženega Aleksandra Tomića in spektakularen zadetek Jerneja Papeža sta v 25. minuti botrovala k izenačenju Novomeščanov na 9:9. Končni izid prvega polčasa je v zadnjih sekundah postavil Jan Jurečič na 11:12.

Celjani slabo začeli drugi polčas

Uvod v drugi polčas superpokalnega dvoboja ni bil ravno dober za domačo zasedbo, ki je v prvih dveh minutah zapravila tri priložnosti. V nadaljevanju jim je vseeno uspelo, Kristjan Pršina je namreč v 35. minuti zadel vnovično vodstvo Krkašev – 14:13. Nato so sledile »črne« minute Celjanov, v kateri so varovanci Mirka Skoka povedli za +2 (15:13).

V nadaljevanju drugega dela se je igra Pivovarjev močno izboljšala, Tilen Kodrin jih je v 48. minuti popeljal do vodstva s 17:18. »Farmacevti« v 56. minuti niso popustili, potem ko je David Didovič z golom za 19:19, na noge dvignil celotno dvorano. Napad kasneje je za novo prednost Krke zadel še Jaka Jakše. Tik po zadetku Leona Raša za 21:20, je novo žogo pridobil odlični Jaka Jakše. Celjanom ni uspelo narediti preobrata, tekma pa se je končala s 23:22.

MRK Krka Novo mesto – RK Celje Pivovarna Laško 23:22 (11:12)

MRK Krka Novo mesto: Tomić 14 obramb, Pavlin; Leon Rašo 1, Bevec, Didovič 4, Okleščen 2, Pršina 3, Irman, Jakše 5, Klemenčič, Dino Rašo, Batagelj, Papež 8, Kukman, Windischer, Matko.

RK Celje Pivovarna Laško: Ferlin 4 obrambe, Panjtar; Vujović 1, Jurečič 4, Malus 1, Razgor 3, Marguč 1, Šarac 4, Grošelj 1, Nenadić, Kodrin 3, Horžen, Makuc 1, Anić 2, Dujšebaev, Bećiri 1.

Izjave po tekmi:

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB