Connect with us

INTERVJU

Celjski ostrostrelec pred resno odločitvijo: kot Mlakar in Malus ali Potočnik in Žabić?

Tobias Cvetko je trenutno v zelo dobri formi. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Eden izmed celjskih upov na kaljenju je tudi 22-letni talentirani ostrostrelec Tobias Cvetko, za katerim je kar nekaj odličnih predstav na kaljenju pri trebanjskemu prvoligašu. Slednjega je okrepil na začetku sezone 2016/2017, zdaj pa je pred resno odločitvijo. Bo kariero nadaljeval kot Žiga Mlakar in Jaka Malus ali kot Gregor Potočnik in Igor Žabić, prav obdobje zadnjih dveh je bilo v Celju zelo kratko.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaZagotovo ni malo celjskih otrok, ki jih je klub pred začetkom sezone poslal v enega izmed prvoligašev ali klubov iz 1. B DRL, nato pa so ti šli po dveh poteh. Prva možnost je bila, da se igralec z odlično nabrušenim talentom vrne v knežje mesto, kot druga možnost pa, da nekje kaže solidne predstave v povprečnem prvoligašu.

Prav pred takšno odločitvijo se je zdaj znašel Tobias Cvetko, ki zadnje

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

tri sezone igra v trebanjskem Trimu. Obstajajo možnosti za povratek v celjski klub, a pred mladim ostrostrelcem je za igranje v EHF Ligi prvakov še veliko potrebnih izkušenj. V letošnji sezoni na položaju levega zunanjega tvori duet z izkušenim Hrvatom Adamom Seferovićem, na 23 tekmah pa je letos prispeval 70 zadetkov. Za njim je nedvomno najboljša sezona v zadnjih treh, odkar se kot študent fakultete za šport kali pri ambicioznemu Trimu iz Trebnjega. »V Trebnjem se letos počutim odlično, saj so odnosi v ekipi bistveno boljši kot v lanski sezoni. Povezanost v ekipi se tudi iz treninga v trening nedvomno izboljšuje, kar kažemo z dobro igro in rezultati v letošnjem koledarskem letu,« zadovoljstva ni skrival obetavni Cvetko.

Možnosti za vrnitev v Celje obstajajo

Tobias Cvetko ima za seboj odlično sezono. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Cvetko je v mesecu februarju kazal odlične predstave. Za njim je zares odlično obdobje, zato naj bi se zanj pozanimali tudi v Celju in ga morda videli kot eno izmed možnosti za prihod v knežje mesto. Vse to sicer ostaja še neznanka, a za Cvetka bi bil to ogromen korak naprej. »Zaenkrat je še prehitro, da bi govorili o povratku v matični klub. Trenutno sem še v fazi dogovarjanja s kluboma,« meni obetavni Celjan, katerega bi vodstvo Trima zagotovo rado videlo še v prihodnji sezoni.

Razočaranje je, vseeno ciljamo na sedmo mesto

Tobias Cvetko je v Trebnje pršel na začetku sezone 2016/2017. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Zagotovo ne gre skrivati, da v taboru trebanjskih rokometašev vlada malce razočaranja po neuvrstitvi v Ligo NLB za prvaka, ki je bila še glavni cilj v drugem delu sezone. Ekipa Dolenjcev bo v zadnjem krogu rednega dela Lige NLB gostovala še pri Dolu iz Hrastnika, ki zna biti vedno neugoden tekmec vsakemu nasprotniku. Kot sporočajo iz trebanjskega kluba, je glavni cilj osvojiti prvo mesto v končnici za obstanek oziroma sedmo mesto v državnem rokometnem prvenstvu.

Trener trebanjske ekipe Benjamin Teraš ima poleg Cvetka na levem zunanjem položaju na voljo še izkušenega Adama Seferovića. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

»Seveda, razočaranje je prisotno, saj smo verjeli v uvrstitev v Ligo NLB za prvaka, vendar tak je šport. Naredili smo preveč napak, tekom rednega dela, predvsem smo nepotrebno izgubili kar nekaj točk v domači dvorani. Sedaj je to za nami in potrebno je delati naprej ter dokazati našo kvaliteto v boju za sedmo mesto,« je optimističen leta 1997 rojeni Celjan.

»Želim si predvsem dobro trenirati in napredovati v vseh elementih igre ter imeti primerno minutažo. Prihodnjo sezono sem pripravljen narediti korak naprej in igrati vsaj Ligo NLB za prvaka,« pa je za konec spregovoril Cvetko.

Preberite si še:

V začetku sezone popeljal Krkaše do skalpa nad Celjani, zdaj se seli v ambiciozni Trimo

Slovenski orjak bo korak dalje v karieri naredil pri PPD Zagrebu

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in INTERVJU