Connect with us

Liga NLB

Siniša Markota zapušča ribniško klop

Siniša Markota ribniško klop zapušča po dveh sezonah. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Vodstvo Rika Ribnice se je po pokalnem debaklu v Ivančni Gorici, katera bo na finalnem turnirju pokala Slovenije znova po petih letih, odločila za predčasno spremembo na trenerskem stolčku. Slednjega bi Siniša Markota moral zapustiti šele po koncu sezone, a ga je neuspeh v pokalu odslovil že nekoliko prej. Ekipo bo do konca sezone vodil dosedanji pomočnik trenerja Damjan Škaper.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaRibničani so še drugič zapored doživeli neuspeh v pokalu Slovenije. Lani so jih v osmini finala šokirali tretjeligaši Mokerca iz Iga, letos pa zadnjeuvrščeni prvoligaš, ki je v 21. tekmah zabeležil le 2 zmagi. Ne glede na to, so rokometaši SVIŠ-a ne glede na vse popravili vtis iz letošnje sezone.

Kot naj bi bilo jasno že včeraj, takoj po srečanju, se je prvi mož ribniškega prvoligaša Marko Obrstar že tik po izpadu iz pokala odločal za menjavo trenerja. To pa nam je potrdil pozno v večernih urah, ko pred 19.00 ni želel dajati uradnih izjav.

Čez nekaj časa pa smo dobili tudi uradno potrditev, da bo hrvaškega strokovnjaka Sinišo Markoto na klopi aktualnih državnih podprvakov (začasno) nasledil dosedanji pomočnik Damjan Škaper. Slednji ima za seboj odlično igralsko kariero, kot začasni trener pa je nastopil že ob koncu sezone 2016/2017, saj je takrat odstopil Robert Beguš.

Damjan Škaper je pri Ribnici že vrsto let pomočnik trenerja članske ekipe. Foto: RD Riko Ribnica

»S trenerjem Sinišo Markoto smo v četrtek podpisali sporazumno prekinitev pogodbe. Delo bo nadaljeval Damjan Škaper – domačin, ki je v klubu še kot igralec pustil velik pečat. Škaper je dve sezoni v podobni situaciji zamenjal Roberta Beguša, ekipa pa je takrat osvojila odlično tretje mesto v prvenstvu! Gremo odločno naprej, k novim zmagam naproti!« je za ŠD Šport dejal Obrstar.

Ribniške rokometaše za konec rednega dela Lige NLB čaka težko gostovanje pri Jeruzalemu iz Ormoža. V Ljutomeru nas čaka pester sobotni rokometni večer, ki se prične ob 19.00

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Liga NLB