Connect with us

Liga NLB

Grega Okleščen nova okrepitev velenjskih rokometašev

Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

Rokometni klub Gorenje Velenje je v svoje vrste pripeljal prvo okrepitev za novo sezono. Zunanjo linijo bo okrepil Grega Okleščen (192 cm, 1995), ki je z velenjskim klubom sklenil triletno sodelovanje.

http://bit.ly/SDSPORT-pasica23-letni rokometaš, ki se najbolje znajde na poziciji levega zunanjega, je ekipi črno-rumenih obljubil zvestobo do leta 2022. Okleščen je prve rokometne korake napravil v Novomeškem klubu, katerega član je tudi v letošnji sezoni. Za MRK Krka je igral v vseh mlajših kategorijah, v dresu prve ekipe pa je prvič zaigral že v sezoni 2011/12. Od takrat je za člansko vrsto kluba iz Novega mesta dosegel 587 zadetkov. S soigralci je ob pričetku letošnje sezone postal slovenski Superpokalni prvak, Novomeščani pa so si letos priborili tudi nastop na zaključnem turnirju Pokala Slovenije. Okleščen je bil tudi član izbrane vrste Slovenije, prvič je bil na reprezentančne priprave vpoklican oktobra 2017.

Gregor Okleščen je z velenjskim klubom podpisal triletno pogodbo. Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

»Zelo sem vesel, da sem podpisal pogodbo s klubom kot je Gorenje Velenje. Mnenja sem, da so trenutno, oziroma v letošnji sezoni, drugi najboljši klub v Sloveniji. Na začetku bo vse skupaj zame zelo novo. V klubu, v katerem trenutno igram, sem navajen neke rutine, tukaj rokomet igram že petnajst let. V Velenju se bo zame vse začelo znova, neka nova preizkušnja. Sicer pa večino fantov že poznam in upam ter verjamem, da se bom dobro vklopil v ekipo in bomo skupaj parirali najboljšim klubom v Sloveniji,« je ob podpisu pogodbe za velenjsko spletno stran povedal Gregor Okleščen.

»Grega je igralec, ki ga spremljam že več let. Do letošnje sezone je kazal stalni napredek. Verjetno se je zaradi podpisa pogodbe s Celjem pred enim letom nekoliko zadovoljil in ima zato za sabo nekoliko slabšo sezono. Kljub temu pa gre za igralca z velikim potencialom, ki lahko naši mladi ekipi prinese dodatno širino v naslednjih sezonah. Kljub temu, da postavljamo temelje za prihodnost, se želimo osredotočiti predvsem na zaključek prvenstva. Pred nami so odločilne tekme in še naprej bomo sledili naši filozofiji ter šli v vsaki tekmo »na glavo«. Novice o prihodnosti so namenjene predvsem našim navijačem. Želimo jim pokazati, da delamo na dolgi rok in v želji po stalnem napredku. Ekipa in vsi ostali v klubu pa moramo ostati osredotočeni na sedanjost. Zdaj moramo požeti sadove trdega dela skozi celotno sezono, ostati osredotočeni in prepričan sem, da bomo konec maja vsi skupaj zadovoljni z opravljenim!« pa v izjavi za javnost dejal direktor velenjskega kluba Janez Gams.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Liga NLB