Connect with us

INTERVJU

VIDEO: Najmlajši prvoligaški trener se lahko pohvali z uvrstitvijo na F4 pokala Slovenije

Aleksander Polak je z uvrstitvijo na F4 pokala Slovenije dosegel največji uspeh v dosedanji trenerski karieri. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Še v sredo so slavili veliko zmago nad Rikom Ribnico, a počitka nikakor ni. Rokometaši SVIŠ-a so namreč pred dnevi presenetljivo ugnali favorizirane aktualne državne podprvake iz Ribnice in ji zadali še drugi zaporedni polom v pokalu Slovenije. Eden izmed glavnih tvorcev ivanškega prvoligaša pa je prav obetavni trener Aleksander Polak, s katerim smo se pogovarjali po včerajšnjem treningu.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaBil je član elitne generacije SVIŠ-a, ki se je serijsko uvrščala med top mladinske četverice v državi. Hitro je dobil priložnost v članski ekipi, s katero je igral v prvi ligi in na F4 pokala ter bil njen kapetan. Hitro, pri 27 letih, je napravil piko igralski karieri zaradi poškodbe. Hitro je zajadral med trenerje in tam bliskovito začel žetev uspehov.

Na trenersko klop ivanškega kluba se je usedel oktobra 2017, potem ko je Sebastjan Obajdin zaradi osebnih razlogov odstopil z mesta vodilnega pri SVIŠ-u. Tokrat pa je zrežiral poleg naslova prvaka v 1. B DRL, nedvomno zrežiral največji uspeh v trenerski karieri. S slavjem proti ribniškim rokometašem se je kot mladi in ambiciozni trener uvrstil na F4 pokala Slovenije, na katerem bodo poleg Ivančanov igrali še Celjani, Novomeščani in Velenjčani.

Z Aleksandrom Polakom smo se pogovarjali o samem uspehu proti Riku Ribnici in še možnostih za obstanek v eliti slovenskega rokometa.

Več pa si poglej v spodnjem video pogovoru:

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in INTERVJU