Connect with us

INTERVJU

Slovenski orjak bo korak dalje v karieri naredil pri PPD Zagrebu

Darko Stojnić se bo po koncu te sezone odpravil v vrste aktualnega hrvaškega prvaka PPD Zagreba. Foto: Rok Jošt/RK Gorenje Velenje

Slovenija ima na položaju krožnega napadalca precej veliko konkurenco vrhunskih rokometašev s črte šestih metrov. Med tistimi, ki za člansko izbrano vrsto niso mogli še zaigrati pa je tudi obetavni Darko Stojnić, ki je v pogovoru za ŠD Šport potrdil slovo od Gorenja Velenja po treh sezonah. Talentirani dvometraš se namreč po koncu te sezone odpravlja v vrste hrvaškega prvaka PPD Zagreba.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaStojnić je v šaleško dolino prispel na začetku sezone 2016/2017 iz vrst ljubljanskega Slovana, kjer se je vzgajal kot po načrtih. V preteklosti je bil motor kadetske ekipe, leto kasneje pa že ob mladinski konkurenci igral še za člansko zasedbo. Letos je končno dobil vlogo stebra obrambe in pomembnega člena v ekipi velenjskih rokometašev. »V Velenju se trenutno super počutim. Treniramo odlično, prav tako pa so tudi dosedanji rezultati zelo dobri,« zadovoljstva pri Gorenju ne skriva Darko Stojnić.

Velenjski rokometaši v letošnji sezoni prvič po dveh letih ne nastopajo v SEHA ligi, kar posledično prinaša tudi manj potovanj. Jeseni so sicer tekmovali v EHF pokalu, a po visokem porazu v zadnjem krogu proti španskem Granollersu, predčasno izpadli. V Ligi NLB se dokaj dobro držijo in zasedajo 3. mesto na prvenstveni

Foto: Rok Jošt/RK Gorenje Velenje

lestvici. Za drugouvrščenimi Ribničani zaostajajo za vsega eno točko, za vodilnimi Celjani pa štiri točke.

»Z rezultati sem kar zadovoljen. Mogoče smo si privoščili dva spodrsljaja, ki se ne bi smela zgoditi, ampak mislim, da je rezultat odličen, glede na to, da imamo mlado ekipo, ki se še uigrava,« meni otrok Kronosa iz Logatca.

Čas za stopničko višje v karieri

Darko Stojnić je trenutno v vzpenjajoči formi. Foto: Rok Jošt/RK Gorenje Velenje

Kot nam je v pogovoru v sredini meseca januarja potrdil športni direktor Velenjčanov Janez Gams, se Stojnić po koncu te sezone poslavlja od vrst Gorenja Velenja. 21-letni krožni napadalec bo v prihodnji sezoni okrepil vrste hrvaškega prvaka PPD Zagreba, ki ga vodi slovenski strateg Branko Tamše. »Stojke«, kot mu pravijo prijatelji, se bo tako pridružil slovenski koloniji v hrvaški prestolnici, ki jo letos poleg Tamšeta sestavljajo še Urh Kastelic, Gregor Potočnik ter Aleks Vlah. »Da, res je. Po treh lepih sezonah v Velenju zapuščam Gorenje. Mislim, da je čas za stopničko višje v karieri in odhod v Zagreb se zdi kot zadetek v polno. Menim, da je odhod v hrvaško prestolnico odlična priložnost za napredek,« je potrdil Stojnić.

Talentirani dvometraš si je na tekmi 20. kola Lige NLB pri Trimu iz Trebnjega resneje poškodoval gleženj, zaradi

Velenjčani so v Trebnjem slavili pomembno zmago v boju za najvišja mesta Lige NLB. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

česar je tudi izpustil srečanje proti Dol TKI Hrastniku. Velenjčane že ta torek čaka četrtfinalna tekma za uvrstitev na finalni turnir pokala Slovenije proti neugodni zasedbi Kopra. Kako dolgo bo odsoten z rokometnih igrišč, še ni znano. »Na tekmi v Trebnjem sem si resneje poškodoval gleženj. Čeprav gre za resen zvin, se s klubskimi zdravniki in fizioterapevti trudimo za čimprejšnje okrevanje,« potrdi obetavni velenjski rokometaš.

Marsičesa smo zmožni

Velenjčani se trenutno nahajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Foto: Rok Jošt/RK Gorenje Velenje

Velenjski rokometaši si letos želijo izboljšati rezultat iz lanske sezone, ki so ga naredili. Tretje mesto v lanskem letu je bilo veliko razočaranje v taboru Gorenja, saj so bile lanskoletne ambicije še večje za osvojitev naslova državnega prvaka. Tokrat se zopet nahajajo na tretjem mestu, a imajo za drugouvrščenim Rikom Ribnico le eno točko zaostanka, medtem ko pivovarji bežijo na štiri točke.

»Cilji ostajajo enaki kot na začetku sezone. Gremo tekmo po tekmo in na koncu bomo videli, kaj nam bo to prineslo. Vem in hkrati verjamem, da smo zmožni marsičesa,« zaključuje Stojnić.

 

Preberite si še:

Tamše si v Zagreb želi pripeljati Bećirija in Stojnića

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in INTERVJU