Connect with us

Evropska tekmovanja

Tokrat na slovenskih televizijah Liga NLB, nemško prvenstvo in SEHA liga

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Ta teden bomo na slovenskih televizijah spremljali tekme slovenske rokometne Lige NLB, nemške Bundeslige ter regionalne SEHA lige. Nocoj sicer ni nobenega obračuna, pester torkov in sredin rokometni večer pa bosta zaznamovala dva obračuna SEHA lige, ki bosta še zadnja do finalnega turnirja. V četrtek in nedeljo je na sporedu Bundesliga, v soboto pa čas za zadnji krog Lige NLB.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaDanašnji dan ni na sporedu nobene tekem, sta pa zato že v torek dve. Ob 17.10 se bost udarila bosanski prvak Izvidjač in makedonski gigant Vardar Skopje, katerega član je slovenski legionar Staš Skube. Omenjeno srečanje bo prenašala televizija Šport TV 1. Drugi program omenjenega kanala pa bo ob 20.10 rezerviran za obračun med makedonskim Metalurgom iz Skopja (Aleksander Špende, Miha Pučnik) in srbsko Vojvodino.

Sreda bo prav tako obarvana v znamenju SEHA lige. Ob 17.25 je sprva na sporedu srečanje med NEXE-jem iz Našic (Aljaž Lavrič, Patrik Leban in Saša Barišić Jaman) ter beloruskim prvakom Meškovom iz Bresta, za katerega igrata Simon Razgor ter Vid Poteko. Tik za tem pa se bosta v hrvaški prestolnici udarila še slovenski kvartet iz Zagreba (Branko Tamše, Aleks Vlah, Gregor Potočnik, Urh Kastelic) ter slovaški Tatran Prešov, ki je trenutni delodajalec občasnega slovenskega reprezentanta Januša Lapajneta.

Staš Skube se bo z Vardarjem pomeril proti Izvidjaču. Foto: SEHA liga

V četrtek se po enotedenskem premoru zopet vrača Bundesliga, sicer najmočnejše državno prvenstvo na svetu. Na drugem programu Šport TV-ja bosta igrala Hannover (Urban Lesjak in Klemen Cehte) ter Flensburg Handewitt, medtem ko se bosta na tretjem programu pomerila Melsungen ter Fuchse Berlin.

Dan kasneje bo spored povsem prazen, v soboto pa nas čaka še zadnji krog rednega dela Lige NLB, ki ga bosta na SportKlubu 1 začinila Urbanscape Loka in Koper. Nedeljsko popoldne bo čas le za en obračun nemškega prvenstva. Že ob 13.25 bomo spremljali srečanje med Lemgom in nemškim prvakom Rhein Neckarjem.

SPORED ROKOMETNIH TEKEM V TEM TEDNU:

Ponedeljek, 11. marca:

/

Torek, 12. marca:

17.10 Izvidjač – Vardar Skopje: SEHA liga (Šport TV 1)

20.10 Metalurg Skopje – Vojvodina: SEHA liga (Šport TV 2)

Sreda, 13. marca:

17.25 NEXE Našice – Meškov Brest: SEHA liga (Šport TV 2)

19.10 PPD Zagreb – Tatran Prešov: SEHA liga (Šport TV 2)

Četrtek, 14. marca:

18.55 Melsungen – Fuchse Berlin: Bundesliga (Šport TV 3)

18.55 Hannover – Flensburg-Handewitt: Bundesliga (Šport TV 2)

Petek, 15. marca:

/

Urbanscape Loka bo v domači dvorani gostila Koper. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Sobota, 16. marca:

20.30 RD Urbanscape Loka – RD Koper: Liga NLB (SportKlub 3)

Nedelja, 17. marca:

13.25 Lemgo – Rhein Neckar: Bundesliga (Šport TV 3)

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Evropska tekmovanja