Connect with us

EHF Liga prvakov

Pred vrati celjskega kluba visoki Madžar

Patrik Ligetvari letos igra v Španiji pri Ademar Leonu. Foto: David Voros/Telekom Veszprem

Celjski rokometaši so včeraj zabeležili novo, a hkrati pomembno zmago v domačem prvenstvu, ki jih je znova vrnila na zmagovalne tirnice, potem ko je bila ekipa zadnjih nekaj tednov precej v krizi. Vodstvo kluba že pospešeno kuje načrte za naslednjo sezono, kot poroča časopis Delo, pa naj bi bil pred vrati kluba visoki levi zunanji madžarski rokometaš Patrik Ligetvari. Slednji letos kot posojeni igralec Veszprema igra za španski Ademar Leon.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaAktualni državni prvaki so za prihodnjo sezono že potrdili tri okrepitve. Poleg že prej potrjenega Gregorja Okleščna (Krka Novo mesto), bosta konkurenco na položaju krožnega napadalca in desnega krila zapolnila še Domen Novak (Dobova) in povratnik s posoje Stefan Žabić (Maribor Branik). Slednji v knežjem mestu stopa v velike čevlje brata Igorja, ki je bil član celjskega kluba do sezone 2013/2014.

Kot poroča časopis Delo, je blizu prihoda v Zlatorog odmevna

Ligetvari bi v Celju veljal za odmevno in pomembno okrepitev. Foto: David Voros/Telekom Veszprem

madžarska okrepitev. Gre za obetavnega 23-letnega Patrika Ligetvarija, ki letošnjo sezono kot posojeni igralec madžarskega velikana Veszprema igra za španski Ademar Leon. Pred tem je med letoma 2014 in 2016 igral pri madžarskemu prvoligašu Balatonfurediju, najbolje pa se znajde na levem zunanjem položaju. Prav tukaj bodo pivovarji potrebovali še kakšno okrepitev, glede na to, da se po koncu te sezone poslavlja William Accambray. Čaka nas precej zanimiva prestopna avantura v Celju, še posebej pri Gregorju Okleščnu, za katerega naj bi se resno zanimalo Gorenje Velenje. Porajalo pa bi se vprašanje, na kakšen način bi Novomeščan odšel v sosednje Velenje – prestop  ali posoja?

Gregor Okleščen bo od sezone 2019/2020 branil barve Celja Pivovarne Laško. Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Gregor Okleščen je s Celjani podpisal pogodbo že lansko sezono. Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Ligetvari je bil v letošnji sezoni EHF Lige prvakov sicer skromen in na petih tekmah prispeval le devet golov. Obetavni Madžarski reprezentant, ki v višino meri 201 centimeter, tehta pa kar 104 kilograme, je odigral že 38 dvobojev za madžarsko izbrano vrsto in dosegel 25 zadetkov.

V celjskem klubu nas čaka pester prestopni rok, saj bodo moštvo uradno po koncu letošnje sezone zapustili William Accambray, Jan Jurečič, Igor Anić ter Branko Vujović. Blizu slovesa je še Kristian Bećiri, morda Klemen Ferlin ali celo Aljaž Panjtar. Celjani pa bodo kljub rezultatski krizi vse misli usmerili k osvojitvi 22. državne zvezdice.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in EHF Liga prvakov