Connect with us

EHF Liga prvakov

Tigrice do pomembne točke v romunski prestolnici

Foto: Uroš Pihner/ŠD Šport

Tigrice do pomembne točke v romunski prestolnici

Rokometašice Krim Mercatorja so se podale na težko gostovanje k ekipi CSM Bukarešte, s katero so po hudi borbi remizirale in se domov vračajo z osvojeno točko (22:22).

Krimovke so v 8. krogu elitne EHF Lige prvakinj gostovale pri romunskim prvakinjam iz Bukarešte. Na zadnjem srečanju teh dveh nasprotnic se je tekma končala v prid Romunkam, ki so v Stožicah slavile z rezultatom (25:23). Na povratni tekmi so hrabre tigrice pokazale boljšo igro kot doma, ter prišle do zaslužene točke.

Borba do zadnjega atoma moči

Obe ekipi sta v tekmo krenili zelo odločno. Tako eno, kot drugo moštvo je napadalo nov par točk. Do 23. minute smo spremljali zelo izenačeno srečanje. Ekipi sta se večkrat izmenjali v vodstvu, nekaj tehničnih napak gostinj so izkoristile Romunke ter hitro povedle za dva zadetka (12:10). Naše punce so se uspele približati in ob odmoru zaostajale le z 11:12.

Drugi del je znova zaznamovala napeta igra. Romunkam je vnovič uspelo priti do vodstva treh zadetkov (16:13), a so tigrice na krilih izjemne Pletikosičeve izenačile. Sledila je igra gol za gol, vse do 56. minute, ko so Bregarjeve punce povedle za dva zadetka (20:22). Domačinke so rezultat hitro obrnile in prišle do izenačenja. Krimovke so v zaključku tekme imele napad za zmago, a priložnosti niso izkoristile. Končni rezultat srečanja 22:22.

EHF LIGA PRVAKINJ, 6. KROG (SKUPINA A):

CSM Bukarešta – RK Krim Mercator 22:22 (12:11)
Lazović 8, Berenguer 7; Pletikosić in Ugolin 6, Silva 4.

LESTVICA:

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore
https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EHF Liga prvakov