Connect with us

EHF Challenge pokal

Z Evropo pričenja še Gorenje Velenje

Kenan Pajt danes verjame v zmago proti Italijanom. Foto: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Z Evropo pričenja še Gorenje Velenje

Danes se evropska sezona začenja tudi za rokometaše Gorenja Velenja, ki bodo v 2. krogu kvalifikacij EHF pokala doma gostili italijansko EGO Sieno. Zoran Jovičić tekmo pričakuje z veliko mero spoštovanja, saj si ne želi privoščiti presenečenja.

Ose so se v tej sezoni do sedaj izkazale v najelitnejšem domačem tekmovanju – Ligi NLB. Odigrali so 7 tekem s 6 zmagami in enim porazom. Trenutno na lestvici zasedajo 2. mesto.

Tokrat pa jih čaka tekmovanje za evropski pokal, ki ga Velenjčani letos pričenjajo v 2. krogu proti ekipi iz Italije – Ego Handball  Siena. V soboto, 14. novembra, se bodo črno-rumeni z Italijani pomerili na domačih tleh. Druga, povratna tekma, pa jih čaka teden dni kasneje, 21. novembra v Sieni.

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Čaka nas 2. krog Evropskega pokala EHF proti Ego Siena Handball.  Danes se začenjajo priprave na to tekmo, z videom. Upamo, da bomo sobotno tekmo dobro odigrali, potem pa nas čaka še povratna tekma. Želimo si upravičiti vlogo favorita,« je za klubsko spletno stran dejal Jovičić.

Tako, kot ostale tekme, ki so se odigrale v času omejitev zaradi koronavirusa, bo tudi  ta potekala brez gledalcev. Tekmo pa si bo mogoče ogledati v živo na Youtube oz. Facebooku profilu RK Gorenje Velenje.

EHF POKAL, 2. KROG KVALIFIKACIJ (PRVA TEKMA):
Sobota, 14. novembra, ob 18.00 (Rdeča dvorana, Velenje):
RK Gorenje Velenje – EGO Handball Siena

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EHF Challenge pokal