Connect with us

EHF Challenge pokal

Velenjčani z Makedonci, Maribor na Portugalsko

Zoran Jovičić se bo v boju za evropsko pomlad udaril z makedonskim Metalurgom. Foto: Urh Pirc/ŠD Šport

Danes je na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju potekal žreb tretjega kroga kvalifikacij za skupinski del EHF pokala ter tretje kolo EHF Challenge pokala. Ples kroglic je določil, da bodo velenjski rokometaši za morebitno evropsko pomlad morali premagati makedonski Metalurg Skopje, Mariborčane pa čaka zahtevno gostovanje na Portugalskem pri Madeiri.

Velenjska zasedba, ki je v drugem kolu EHF pokala prepričljivo opravila s srbsko Metaloplastiko iz Šabca, je današnji žreb na Dunaju pričakala v drugem jakostnem bobnu, kot nenosilec. Obetalo se ji je precej težko delo, v igri za prihod v Velenje pa so bili med drugim celo nemški velikani po imenu Rhein Neckar Löwen, Melsungen, Magdeburg, francoski Nantes, Silkeborg, NEXE Našice in še drugi. Četi Zorana Jovičića se je tako precej nasmehnila sreča, saj bo njena zadnja ovira pred skupinskim delom Metalurg Skopje.

https:/s/si.gorenje.com/

Slednji je letos močno pomladil in spremenil ekipo, zato je precej oddaljen od časov, ko je na trenerskem stolčku sedel sloviti Lino Červar in igral v EHF Ligi prvakov ter SEHA ligi. Prva tekma bo 16. ali 17. novembra v Sloveniji, povratna pa teden dni pozneje v Severni Makedoniji. Skupinski del – v njem bo nastopalo 16 ekip – se bo začel 8. februarja prihodnje leto.

Mariborčani na Portugalsko

Mariborski Branik, ki je pred dnevi izločil H71 s Ferskih otokov, je na današnjem žrebu dobil tekmeca v tretjem krogu pokala challenge. To bo portugalska Madeira. Prva tekma bo 16. ali 17. novembra na Portugalskem, povratna pa 23. ali 24. novembra v Sloveniji.

More in EHF Challenge pokal