Connect with us

EHF Liga prvakov

Celjani odločeni: Norvežani morajo pasti!

Arena Zlatorog utegne biti lepo polna. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Celjsko ekipo to nedeljo čaka peto kolo EHF Lige prvakov, kjer se bo v domači dvorani Zlatorog ob 17.00 pomerila z norveškim klubom Elverumom. Gre za eno izmed najpomembnejših tekem, če se izbranci trenerja Tomaža Ocvirka želijo boriti za morebitno osmino finala.

Na tekmi z gosti z Norveške, bodo želeli doseči zmago, ki bo v troboju Elveruma, Zagreba in Celja za uvrstitev v osmino finala lige prvakov, izjemno pomembna. Aalborg, ki je v prvih treh krogih dosegel tri zmage proti vsem neposrednim tekmecem, se zdi nedosegljiv, zato sedaj na tekmah s preostalima tekmecema ne sme biti napak. Od vseh tekmecev, je prav Elverum najmanj znan, saj se Celjani z njimi do sedaj še niso pomerili, sicer pa letos šestič nastopajo v ligi prvakov.

Ocvirk verjame v zmago

https:/s/si.gorenje.com/

Tomaž Ocvirk se zaveda, da je pred njimi tekma, ki jo je potrebno dobiti in napoveduje kako je potrebno odigrati, da se bodo po koncu tekme veselili: »Vseh šestdeset minut je potrebno odigrati na visokem nivoju, kar se nam do sedaj v ligi prvakov še ni izšlo, oziroma smo zaključke odigrali malce slabše. To je predvsem posledica moči nasprotnih ekip, morda se pa tudi malce ustrašimo zmage, zato delamo tudi na tem elementu psihološke priprave. Moramo biti zbrani do samega zaključka, biti na visokem nivoju v obrambi do zadnjega žvižga sodnikov, v napadu pa zmanjšati število napak, ki jih je še vedno preveč, z izjemo tekme v Kopru, kjer smo bili v tem elementu dobri. To nas v ligi prvakov stane točk in tokrat tega ne smemo dovoliti,« je na današnji novinarski konferenci dejal Tomaž Ocvirk.

Makuc vendarle nared za nedeljo

Domen Makuc je ta teden staknil lažjo poškodbo kolena. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Domen Makuc je zaradi poškodbe kolena, oziroma bolečin, izpustil tekmo v Kopru, verjame pa, da bo do nedelje že nared za ta pomembni obračun: »V torek sem prejel močan udarec v koleno, po pogovoru s klubskim zdravnikom, dr. Djuričem, pa sem včerajšnjo tekmo raje izpustil, vseeno pa naj ne bi bilo nič hujšega. Tako, da verjamem, da bom do nedelje pripravljen za ta obračun, ki ga moramo dobiti. Ne pričakujemo lahke tekme, Elverum je močan, a dela napake, ki jih moramo izkoristiti in jih vanje prisiliti. Na drugi strani pa moramo sami odigrati odgovorno, delati malo napak in ob podpori navijačev priti do zmage, ki jo potrebujemo.«

Srečanje med pivovarji in Elverumom se v nedeljo v celjskem Zlatorogu prične ob 17.00.

EHF Liga prvakov, 5. krog (SKUPINA A):
Nedelja, 21. oktobra, ob 17.00 (Arena Zlatorog, Celje):
RK Celje Pivovarna Laško – Elverum

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

More in EHF Liga prvakov