Connect with us

EHF Liga prvakov

Na Kodeljevem gostuje madžarski velikan

Krimovke bodo to soboto v dvorani na Kodeljevem gostile aktualnega evropskega klubskega prvaka. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Rokometašice Krima Mercatorja to soboto v dvorani na Kodeljevem čaka precej zanimiva evropska preizkušnja. V slovenski prestolnici namreč gostuje najboljša ženska evropska ekipa madžarskega Györa, ki je lani zanesljivo pokorila vso rokometno Evropo.

Ljubljanske rokometašice so prejšnji vikend zabeležile prvo evropsko zmago v letošnji sezoni, ko so na Švedskem uspele ugnati Savehof. Pred tem so pred domačo publiko nesrečno klonile s češkim prvakom Banik Mostom.

Varovanke trenerja Uroša Bregarja tudi letos lovijo uvrstitev med najboljših 12 ekip v Evropi, a pred njimi je zares težke in zahtevna naloga. Zagotovo obstaja velika želja, da bi se nekdanjim evropskim prvakinjam pojavljajo čim manj težav s poškodbami. Na Kodeljevem se v soboto ob 19.30 obeta zares zanimiva bitka za zmago.

https:/si/si.gorenje.com/

Bregar v ogenj z mladimi igralkami

V domačem taboru je po gostujoči zmagi proti Sävehofu (25:21) je vzdušje izjemno. Predvsem Valentina Klemenčič in Maja Vojnovič sta dokazali, da je njuna rokometna prihodnost izredno svetla. Trener Uroš Bregar pa izpostavlja, da bo tekma proti Györu ponudila veliko priložnosti, da se izkažejo rokometašice, ki so še v lanski sezoni igrale v Krimovih mladinskih vrstah.

Uroša Bregarja čaka zelo težko delo proti Madžarkam. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Kljub temu, da smo na domačem parketu izgubili, nam je na Švedskem uspel “brejk”, sedaj pa pričakujemo evropske prvakinje, o katerih bi lahko govoril same superlative. Glede na to, da so dosegli rekord proti Baniku, gladko pa so opravili tudi s Sävehofom, nas ne čaka nič drugega, kot težek boj,« je pred tekmo dejal Uroš Bregar.

Hkrati opozarja na pomembno nalogo v obrambi, kjer bo potrebno prekinjati protinapade. »Poizkusili bomo čim dražje prodati svojo kožo, poizkusiti zaustaviti zunanjo linijo in ostati precizni v napadu. Če bomo dosegali zadetke, se bomo lahko vračali v obrambo, v nasprotnem primeru pa bodo Madžarke odgovorile s protinapadi kar se je zgodilo Baniku,« dodaja Bregar.

Baričeva optimistično proti Madžarkam

Polona Barič je trenutno zelo pomemben člen ljubljanske zasedbe. Foto: Uroš Pihner/ŠD Šport

Tudi kapetanka Polona Barič je izpostavila predvsem dobro vzdušje po zmagi na Švedskem. Tam se je z nekaj pomembnimi obrambami izkazala mlada čuvajka mreže Maja Vojnovič, hkrati pa Baričeva želi dostojen odpor madžarskim rokometašicam.

»Želim si, da bi proti Györu uživale v igri in igrale sproščeno, saj priložnosti za igranje proti evropskemu prvaku ne dobi vsak. Imamo kar nekaj igralk, ki bodo tako vrhunske igralke na igrišču videle prvič, a ne bomo dvignile bele zastave. Prepričana sem, da se bomo od prve do zadnje potrudile, prikazale všečno in borbeno igro,« je spregovorila Baričeva.

Tekma, na kateri znova pričakujemo tudi 300 madžarskih navijačev, se bo v soboto, 19. oktobra, začela ob 19.30.

EHF Liga prvakinj, 3. krog (SKUPINA D):
Sobota, 19. oktobra, ob 19.30 (Dvorana Kodeljevo, Ljubljana):
RK Krim Mercator – Györ Audi ETO KC

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

More in EHF Liga prvakov