Connect with us

EHF pokal

Ribniški mladeniči po presenečenje na sever Evrope

Foto: RK SG 2011

Ribniški mladeniči po presenečenje na sever Evrope

Ribniško zasedbo drevi ob 16.00 čaka povratna tekma drugega kola EHF pokala, ko bodo v Belorusiji odigrali obračun s tamkajšnjim velikanom SKA Minskom. Na prvi tekmi so remizirali, a to ne odloča praktično o ničemer, saj je na njihovem terenu zelo težko igrati.

Danes bodo na veliko sceno stopili tako rokometaši velenjskega Gorenja kot ribniškega Rika. Velenjska ekipa si je po zanesljivi zmagi v gosteh nad srbsko Metaloplastiko iz Šabca z 32:24 praktično že izborila nastop v naslednjem krogu, kar mora potrditi na nedeljski tekmi v svoji Rdeči dvorani, ki se bo začela ob 19. uri.

https:/s/si.gorenje.com/

Precej težja naloga čaka ribniško zasedbo. Ta je na prvi domači tekmi le remizirala z beloruskim moštvom SKA Minsk (33:33), nedeljska revanša v beloruski prestolnici pa se bo pričela ob 16. uri.

Gašper Horvat je trenutno v zares odlični formi. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Pričakujemo še eno čvrsto in atraktivno tekmo, v kateri moramo odpraviti napake iz prve tekme. S tem mislim predvsem na koncentracijo pri strelih in zapiranje sredine v obrambi. Z nami ni odpotoval Žagar, Setnikar pa ima probleme z dlanjo. Verjamem, da smo lahko z našo pravo igro konkurenčni domačinom, predvsem pa bomo tekmo odigrali sproščeno, saj si vse Evropske tekme štejemo kot nagrado za trdo in kvalitetno delo skozi celotno leto,« je pred tekmo za ŠD Šport dejal ostrostrelec Gašper Horvat.

Srečanje med Belorusi in Ribničani se danes v Minsku po slovenskem času prične ob 16. uri.

EHF POKAL, 2. KROG (POVRATNA TEKMA):
Nedelja, 13. oktobra, ob 16.00:
SKA Minsk – RD Riko Ribnica

PRVA TEKMA:
Sobota, 5. oktobra:
RD Riko Ribnica – SKA Minsk 33:33 (15:13)
Pucelj 11, Horvat in Strmljan po 4; Hirik 6, Aljohin 5.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EHF pokal