Connect with us

TALENT

TALENT: Ivanško odkritje sezone lovi reprezentančno formo

Nik Pirnat je letošnje odkritje sezone pri SVIŠ-u. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Drugi gost nove rubrike portal ŠD Šport po imenu TALENT je obetavni obrambni specialist in letošnje odkritje sezone pri SVIŠ-u iz Ivančne Gorice Nik Pirnat, ki z odličnimi predstavami v dresu ivanškega prvoligaša utegne celo kandidirati za nastop na mladinskem SP-ju v Španiji v dresu slovenske reprezentance.

Pirnat je letos ogromno napredoval in po besedah trenerja Aleksandra Polaka velja celo za najboljšega obrambnega igralca v tej sezoni. Rokometno pot je začel že v mlajših letih.

Pirnat je v članski konkurenci debitiral v sezoni 2015/2016 in na 27 tekmah dosegel 19 zadetkov. Ne gre za igralca z lastnostmi za napad, temveč predvsem za obrambo. Sčasoma je napredoval in se razvil v velikega talenta, ki utegne v prihodnje igrati celo v enemu izmed prvoligaških klubov.

Letos je obetavni dvajsetletnik popolnoma eksplodiral in tako so ga pri SVIŠ-u označili celo za odkritje sezone. V pisarnah ivanškega kluba pa se močno ubadajo s tem, da ga bi zadržali v ekipi. To bo izjemno težka naloga, saj so na naslov leta 1998 rojenega Pirnata že prišle nekatere prvoligaške ponudbe.

Nik Pirnat letos blesti pri SVIŠ-u iz Ivančne Gorice. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Nik, ekipa portala ŠD Šport te je izbrala za drugega gosta rubrike TALENT. Kaj bi lahko povedal ob tem povabilu in novi rubriki?

Definitivno sem vesel, da ste me izbrali za gosta. O sami rubriki TALENT pa menim, da je odlična, saj potrebujemo večjo medijsko podporo, ki pa je pri rokometu ni veliko.

Nam lahko razložiš tvojo rokometno pot od prvih korakov pa do članske ekipe?

Začel sem trenirat v četrtem razredu, predvsem zaradi brata. Potem pa sem do prvega leta mladinske ekipe igral le za svojo generacijo, nato pa zaigral tudi za člansko ekipo. Zdaj igram že štiri sezone v članski konkurenci.

Pirnat letos utegne nastopiti celo na mladinskem SP-ju za slovensko reprezentanco. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Kako bi lahko opisal letošnjo sezono pri SVIŠ-u, ki je bila polna vzponov in padcev?

Zagotovo je bila sezona odlična zaradi pridobivanja izkušenj, saj je prva liga povsem drugačna kot druga. Za nas, mlade igralce je bila sezona zelo dobra zaradi minutaže, po drugi strani pa težko ostaneš zbran po daljši seriji porazov. Definitivno je bila letošnja sezona zaradi napredka.

Letos si zagotovo najboljši obrambni igralec SVIŠ-a. Ali sam meniš, da je bila to tista prelomna sezona za vstop v člansko ekipo?

Seveda, da je bila sezona zelo pomembna zame, ker sem dobil vidno vlogo v članski ekipi. S tem sem se veliko naučil, sigurno pa si želim tega še naprej.

Ali so na tvoj naslov že prišle kakšne prvoligaške ponudbe oziroma si želiš igrati v katerem drugem prvoligaškem klubu?

Definitivno je to tudi ena izmed možnosti. Gre za višjo kvaliteto, zanimivejše tekme in nekoliko boljšo finančno plat. Tako da je ena izmed želj za v prihodnje. Vendar lahko tudi v drugi ligi napredujem v napadu, kjer želim še več igrati.

Rokometaši SVIŠ-a bodo v prihodnji sezoni nastopili v precej pomlajeni zasedbi, in sicer v drugi ligi. Foto: Urh Pirc/ŠD Šport

Kakšni so tvoji cilji za nadaljevanje rokometne poti oziroma kako pričakuješ priprave z mladinsko reprezentanco pred odhodom na SP v Španijo?

Seveda se bom maksimalno pripravil za nastop na svetovnem prvenstvu do 21 let v Španiji. To je korak naprej v moji karieri. V prihodnje pa se bom poizkušal popraviti v napadu in tako odpraviti več napak.

Ter še za konec, kaj pa želiš sporočiti bralcem našega portala ŠD Šport?

Še naprej berite in obiskujte portal ŠD Šport. Vesel sem, da imamo nekoga, ki redno skrbi za medijsko rokometno podporo. In uspešno še naprej!

Preberite si še:

TALENT: Celje odlična odskočna deska za naprej

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in TALENT