Connect with us

Reprezentančni rokomet

TALENT: Velenjčan iz Celja na Obalo po minutažo

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Prihajajočih nekaj epizod rubrike TALENT bodo posvečene predvsem mladinskim reprezentantom, ki jutri pričenjajo s svetovnim prvenstvom v Španiji do 21 let. Šesti gost rubrike je tako mladi čuvaj mreže Gašper Dobaj, ki je že pri mlajših kategorijah iz Gorenja Velenja prestopil v Celje Pivovarno Laško, prestop kariere pa želi ustvariti z odhodom v Barcelono.

Foto: Slavko Kolar

Gašper Dobaj je lani igral še za Celje, letos pa se kalil pri Urbanscape Loki. Odslej bo igral v Kopru. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Gašper Dobaj je svojo rokometno pot začel pri domačem Gorenju Velenju, od koder se je kot kadet preselil k večnemu rivalu iz Celja. Tam je praktično pričel svojo profesionalno pot in za člansko konkurenco prvič nastopil v sezoni 2015/2016 in za ekipo aktualnih državnih prvakov zbral osem nastopov. Obenem je dve leti redno branil vrata mladinske ekipe, leto pa je poleg podaljšanja pogodbe odšel na posojo, in sicer v Škofjo Loko. Tam je imel praktično prvi stik skozi celotno sezono s prvoligaškim rokometom ter na Gorenjskem zbral 25 nastopov. V novi sezoni pa se eden izmed najperspektivnejših vratarjev generacije 1998 seli na Obalo v Koper.

Dobaj se v Koper podaja še drugič na kaljenje iz vrst Celja Pivovarne Laško. Obstajala je tudi vrnitev v knežje mesto, vendar se je enaindvajsetletni čuvaj mreže ne glede na vse odločil za prestop v Koper, kjer bo pridobil še dodatne izkušnje. V koprskih vratih bo prihodnjo sezono tvoril duet skupaj s Thomasom Postogno, status tretjega vratarja pa ima Aleš Štavar.

Hkrati ga od jutri naprej čaka nastop s slovensko mladinsko izbrano vrsto na svetovnem prvenstvu v Španiji, in sicer naši ciljajo vsaj na polfinale (več o tem TUKAJ).

Gašper Dobaj bo v novi sezoni branil barve koprskega prvoligaša. Foto: RD Koper

Rokometni portal ŠD Šport nadaljuje s tretjo epizodo rubrike TALENT, v kateri si prav ti novi gost. Kakšni so občutki, ko te je ekipa našega portala izbrala za šestega gosta zanimive rubrike?

Najprej bi rad pozdravil bralce portala ŠD Šport in povedal, da sem zelo vesel, da ste me izbrali kot naslednjega gosta v vaši rubriki Talent.

Kako se je začela tvoja rokometna pot?

Moja rokometna pot se je začela v osnovni šoli, ko sem najprej obiskoval rokometni krožek nato pa nadaljeval v rokometnem klubu Gorenje Velenje.

Ali je Celje lahko odskočna deska za tujino?

Če si priden in veliko vlagaš v treninge in svoje napredovanje, je Celje definitivno okolje, ki ti to omogoča. Vemo, da ima eno najbolj priznanih rokometnih šol in mislim, da se lahko v Celju pokažeš širši evropski množici in s tem privabiš ponudbe najmočnejših klubov.

V vratih mladinske reprezentance tvori duet skupaj z Markom Ferjanom. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Letos se še drugič zapored podajaš na posojo, in sicer v Koper. Kakšno vlogo boš imel na Obali?

Da, odhajam na posojo z željo po večji minutaži. V ekipi si definitivno želim imeti vidnejšo vlogo in pomagati ekipi ter klubu, da doseže vse zastavljene cilje in morda kakšnega tudi presežemo.

Kdaj računaš na povratek v Celje?

Sigurno si povratka v Celje želim čim prej, ampak vse ob svojem času, še vedno sem mlad vratar nabiram izkušnje in mislim, da je trenutno posoja in velika minutaža prava pot.

Kakšni so tvoji cilji za nadaljevanje rokometne poti?

Najprej želim čim boljšo uvrstitev na prihajajočem svetovnem prvenstvu, nato sledi državno prvenstvo ter nove tekme za dokazovanje. Kam me bo vodila pot, ne vem, definitivno pa mi je želja zaigrati v enem izmed najboljših klubov v Evropi. Če pa bi lahko izbiral, pa bi odšel v Barcelono.

Slovenske mlade upe bo v Španiji bodrilo okoli 50 navijačev. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Kakšne cilje imate na prihajajočem mladinskem SP-ju v Španiji?

Cilj na svetovnem prvenstvu je polfinale, ter na vsaki tekmi pokazati svoj maksimum in pustiti srce na igrišču.

Ter še za konec, kaj pa bi želel sporočiti bralcem našega portala ŠD Šport?

Bralcem portala ŠD Šport bi rad sporočil, berite članke in spremljajte objave saj so tu najbolj aktualne rokometne novice in super promocija slovenskega rokometa.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Reprezentančni rokomet