Connect with us

EURO 2020 - Članice

Krimova Nizozemka prvič vpoklicana v reprezentanco

Foto: Uroš Pihner/ŠD Šport

Krimova Nizozemka prvič vpoklicana v reprezentanco

Iz Krima Mercatorja so sporočili veselo novico, da imajo v svojih vrstah novo reprezentantko. V nizozemski izbrani vrsti bo na pripravah za decembrski EP na Danskem in Norveškem debitirala Harma van Kreij.

Med 3. in 20. decembrom bosta Norveška in Danska gostili evropsko rokometno prvenstvo za ženske. Slovenke bodo nastopile v skupini A, v skupini C skupaj z Madžarsko, Srbijo in Hrvaško pa se bo borila tudi Harma van Kreij, rokometašica RK Krim Mercator, ki igra na poziciji leve zunanje.

»Po eni strani sem bila zelo presenečena a hkrati tudi izjemno vesela priložnosti, ki sem jo z vpoklicem v reprezentanco dobila. Cilj vsakega športnika je, da lahko zastopa barve svoje države in s tem so se mi uresničile sanje. Vedno sem želela igrati v Ligi prvakinj in igrati za Nizozemsko. Leto 2020 si bom zagotovo zapomnila po tem,« je spregovorila Harma van Kreij.

Harma van Kreij te dni praznuje 27. rojstni dan. Foto: Uroš Pihner/ŠD Šport

Izbrana vrsta z dežele mlinov na veter in tulipanov je ena najbolj kakovostnih na svetu. Z EP pred štirimi leti so se vrnile srebrne, istega leta so bile 4. na OI v Riu de Janeiru, pred letom dni pa svoje odlične igre nadgradile še z naslovom svetovnih prvakinj.

»Pričakovanja izbrane vrste so visoka, saj reprezentanca zadnja leta res izstopa. Kljub manjku nekaterih posameznic (Delaila Amega in Estavana Polman) bomo tiste, ki bomo oblekle dres z državnim grbom, stopile skupaj in skušale upravičiti sloves, ki ga imamo,« dodaja izkušena Nizozemka.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EURO 2020 - Članice