Connect with us

EURO 2019 - Kadetinje

Slovenske kadetinje uspešno na Rogli, zdaj v Zreče

Slovenske kadetinje se bodo med 1. in 11. avgustom v Celju merile na evropskem prvenstvu. Foto: ŠD Šport

Slovenske kadetinje uspešno na Rogli, zdaj v Zreče

Slovenska ženska izbrana vrsta do 17 let je uspešno opravila prvo tretjino priprav pred prihajajočim avgustovskim evropskim prvenstvom v Celju. Nekaj besed o samem poteku trenažnega procesa na Rogli in selitvi v Zreče je za ŠD Šport spregovorila kapetanka Erin Novak.

Erin Novak bo ena izmed glavnih igralk slovenske kadetske izbrane vrste na prihajajočem EP v Celju. Foto: ŠD Šport

Celje je že vrsto let prizorišče evropskih tekmovanj za mlajše kategorije in temu bo tako tudi letos. Tokrat bodo v Zlatorogu in Golovcu gostovale najboljše rokometašice do 17 let iz petnajstih držav –  Avstrije, Danske, Hrvaške, Madžarske, Makedonije, Nemčije, Nizozemske, Norveške, Portugalske, Romunije, Slovaške, Španije, Švedske, Francije, Rusije in Črne Gore. Zadnje tri bodo tudi tekmice Slovenije v skupini D.

Varovanke selektorja Borisa Čuka so s prvo tretjino priprav na Rogli končale konec tega tedna in za vikend dobile prosta dva dneva. Prav danes so se preselile v Zreče, kjer bodo ostale do srede. Prvi del na Rogli je bil namenjen predvsem fizični pripravi in pregledu nasprotnic na prvenstvu. »Prvi del priprav je bil manj naporen, kot smo vse punce pričakovale. Treningi so bili zanimivi ter raznoliki, tako da je teden na Rogli hitro minil. S puncami smo se še bolj povezale in res začele delovati kot ekipa. Druga drugo smo spodbujale, si pomagale in res vzpostavile dobro vzdušje v ekipi,« je ob koncu prvega dela dejala kapetanka reprezentance Erin Novak.

Lapajne skrbi za telesno pripravo, Berce in Čuk za taktiko

Erin Novak (levo) se je skupaj s selektorjem Borisom Čukom (desno) udeležila žreba za EURO 2019. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Glavnemu selektorskemu duetu v kadetski izbrani vrsti, katerega sestavljata Boris Čuk in Pegi Berce, pri telesni moči in zmogljivosti dodatno pomaga tudi Aleksander Lapajne. »Na pripravah nas vodi naš trener za telesno pripravo Aleksander Lapajne, ki skrbi za to da bomo s puncami čim bolj nadoknadile vse od rokometnih elementov do telesne moči in zmogljivosti,« pove Novakova in o nasprotnicah meni: »Ogledale smo si tudi nekaj posnetkov tekme naših nasprotnic Rusinj, da smo sploh videle kaj nas čaka na prvi tekmi v Celju. Podrobnejše priprave na nasprotnice še sledijo.«

Mlade rokometašice bodo evropsko prvenstvo v Celju začele z obračun proti Rusinjam, nato sledi Francija in za konec skupinskega dela še Črna Gora. »Prav z vsemi reprezentancami se lahko v skupini enakovredno kosamo,« zaključuje igralka novomeške Krke.

TERMINI PRIPRAV ZA EP 2019:

  1. -17. julij 2019 / Zreče
    -24. julij 2019 / Zreče
    27. -30. julij 2019 / Laško

EP V ROKOMETU ZA ŽENSKE DO 17 LET (CELJE):

SKUPINA A: Norveška, Španija, Švedska, Hrvaška;

SKUPINA B: Madžarska, Romunija, Slovaška, Avstrija;

SKUPINA C: Nemčija, Danska, Nizozemska, Portugalska;

SKUPINA D: Francija, Rusija, Črna Gora, Slovenija.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EURO 2019 - Kadetinje