Connect with us

EURO 2019 - Kadetinje

Slovenke z golom Klemenčičeve v zadnji sekundi ugnale Črno Goro

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovenke z golom Klemenčičeve v zadnji sekundi ugnale Črno Goro

Slovenska ženska kadetska reprezentanca je na tretji tekmi EP v Celju premagala Črno Goro z 28:25 (11:11). Najkoristnejša igralka tekme je bila Valentina Klemenčič. 

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Slovenske kadetinje so v tekmo vstopile borbeno in v prvih sekundah je Angela Rudman dosegla prvi gol na tekmi, Karin Kuralt pa ubranila črnogorski strel na slovenska vrata. Nekoliko bolje so nadaljevale rokometašice iz Črne gore, ki so po prvih desetih minutah igre vodile s 4:2. V slovenskih vratih se je znova izjemno izkazala Kuraltova, ki je ubranila veliko strelov, med drugim tudi sedemmetrovko. Njene soigralke so se kasneje razigrale tudi v napadu in ob polovici polčasa uspele izenačiti (5:5), Alja Krevs pa je kasneje uspešno zadela za ponovno slovensko vodstvo (6:5). Dokaj izenačen prvi polčas se je nadaljeval vse do konca, ko so rokometašice na odmor odšle s poravnanim rezultatom (11:11).

Drugi polčas so na srečo navijačev v dvorani Golovec bolje začele Slovenke, ki so prvič na tekmi povedle z dvema goloma razlike (15:13). Po nekaj slabših minutah varovank selektorja Borisa Čuka, so tekmice sprva izenačile na 17:17, kasneje pa povedle z 20:19. Pobuda črnogorskih rokometašic se je nadaljevala vse do 24. minute, ko so Slovenke znova izenačile (23:23) in nato takoj povedle s 24:23. Pogumna igra mladih Slovenk jim je prinesla prvo zmago na tekmovanju.  

Valentina Klemenčič, najkoristneša igralka tekme: »Začele smo nekoliko rezervirano, nato pa prikazale boljšo igro. Prepričana sem, da je ta ekipa sposobna še veliko več in trudile se bomo še na naslednjih tekmah«

TEKME SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU
Prvi del, skupina D, Dvorana Golovec, Celje

Nedelja, 4. avgusta, ob 19.00:

ČRNA GORA : SLOVENIJA 25:28 (11:11)
Slovenija: Klemenčič 4, Novak 3, Kovšca 2, Kadič 2, Nadarević 2, Markovič 2, Gorjup 1. 

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EURO 2019 - Kadetinje