Connect with us

EURO 2019 - Kadetinje

Slovenke do tretje zmage

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovenke do tretje zmage

Slovenska ženska kadetska izbrana vrsta, ki nastopa na domačem EP, je z zmago nad Portugalsko podaljšala zmagovalni niz na tri zmage. Tokrat je bila v napeti končnici boljša s 25:24. Najkoristnejša igralka tekme je bila Tia Kralj, ki je dosegla tri gole.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Slovenke so odlično začele, saj je že v prvih sekundah za 1:0 zadela Neja Polak, nato so nasprotnice dvakrat prišle do hitrega strela in prešle v vodstvo (2:1). Po dveh zaporednih golih Alje Krasnič in odlični obrambi Karin Kuralt so slovenske rokometašice znova vodile (3:2).  Do polovice prvega polčasa so domače rokometašice ohranjale gol prednosti, po obrambi Kuraltove in zadetku Kraljeve pa so vodstvo povišale na 8:6. Slovenke so prednost ohranjale vse do 26. minute, ko so Portugalke uspele najprej izenačiti (10:10) nato pa so ponovno prišle v vodstvo z 11:10. Prvi polčas se je končal z rezultatom 11:11.

Naše punce so vpisale še tretjo zmago na EP v Celju. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Ekipi sta enakovredno igro prikazovali vse do sedme minute (14:14) drugega polčasa, ko so Portugalke z dvema zaporednima goloma povedle s 16:14. Borbene Slovenke tekmicami niso dopustile, da bi se razigrale in vseskozi držale priključek, pred zadnjimi petnajstimi minutami pa zaostajale za gol (18:19). Osem minut pred koncem tekme so Portugalke znova vodile z 22:20 in ko je Lana Kadič uspešno zadela sedemmetrovko (21:22) je bilo jasno, da nas čaka napeta končnica. Pred zadnjimi minutami tekme so domače rokometašice uspele izenačiti 22:22, najkoristnejša igralka tekme pa je zadela za prvo slovensko vodstvo v drugem polčasu (23:22). Le-tega izpustile iz rok vse do konca tekme in slavile s 25:24.


Boris Čuk, selektor Slovenije: »Zelo sem vesel, ker smo tretjič zapored zmagali. Želeli smo ohraniti ta zmagovalni ritem, čeprav ta tekma za nas iz rezultatskega vidika ni bila tako pomembna. Zdaj bomo da počitka izkoristili za analizo vseh tekem do zdaj in se pripravili za tekmo s Slovaško.«

TEKME SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU
Skupina IV, Dvorana Golovec, Celje

Torek, 6. avgusta, ob 19.00:
SLOVENIJA : PORTUGALSKA 25:24 (11:11)
Slovenija: Markovič 3, Kralj 3, Klemenčič 3, Novak 3, Gorjup 3, Kadič 2, Polak 2, Krasnič 2, Rukelj 2, Nadarević 1, Rudman 1.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EURO 2019 - Kadetinje