Connect with us

EURO 2019 - Kadetinje

Slovenke na krilih Kuraltove odpihnile Nizozemke

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovenke na krilih Kuraltove odpihnile Nizozemke

Slovenska ženska kadetska izbrana je v celjskem Golovcu prikazala izjemno predstavo ter na krilih vratarke Karin Kuralt zlahka odpravile Nizozemsko z izidom 19:30 (12:15). Drevi ob 19. uri je na sporedu še tekma s Portugalkami, ki bo odločal o prvem mestu v eni izmed skupin razigravanja od 9. do 16. mesta.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Slovenske kadetinje se sicer niso uspele uvrstiti med najboljših osem ekip turnirja stare celine na domačih tleh, ki poteka v celjskima dvoranama Zlatorog in Golovec. Tako so naše po nedeljski zmagi v skupinskem delu proti Črni Gori iz predtekmovanja v eno izmed skupin za razigravanje med 9. in 16. mestom prenesle dve točki.

Danes so se izbranke selektorja Borisa Čuka pomerile z Nizozemsko in jo prepričljivo premagale ter si že zagotovile nadaljnjo možnost borbe za 9. mesto.

Vrhunski začetek, uspešen konec

Reprezentanco v združenem tandemu vodita Boris Čuk in Pegi Berce. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Naše mlade rokometašice so se v tekmo podale sijajno ter z uvodnim vodstvom 0:4 hitro zagospodarile na parketu. Sledila je nizozemska minuta odmora, a dekleta so še naprej držale vodstvo med enim in štirimi zadetki. V 22. minuti je prednost po dveh golih odlično razpoložene Tie Kralj narasla že na +5 (17:22), ob odmoru pa je ta znašala +3 (12:15).

Danes naše punce čaka ob 19. uri obračun s Portugalsko. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

V drugem delu so se naše punce še bolj razigrale in s hitrimi protinapadi pridno polnile nizozemsko mrežo. V 46. minuti je po zadetku Gorjupove na semaforju kazalo 15:22, medtem ko je Angela Rudman v 57. minuti z dvema goloma dokončno potrdila slavje in končno zmago z 19:30.

Najboljša slovenska strelka je bila s šestimi goli Tia Kralj, medtem ko je v vratih blestela Karin Kuralt ter si s šestnajstimi obrambami priigrala celo naziv najboljše igralke tekme.

Danes je na sporedu že nova tekma, in sicer ob 19. uri proti Portugalski.

EP V ROKOMETU ZA ŽENSKE DO 17 LET (CELJE – Arena Zlatorog, dvorana Golovec):
RAZIGRAVANJE OD 9. DO 16. MESTA (Dvorana Golovec):
Torek, 6. avgusta, ob 19.00:
Nizozemska – Slovenija 19:30 (12:15)
Postava Slovenije:
Kuralt 16 obramb, Meža; Klemenčič 4, Gorjup 2, Mrdjenović, Kovšca 3, Kadič 5, Nadarević 1, Novak, Polak 1, Markovič 3, Jarc, Kralj 6, Krasnič, Krevs 2, Rudman 3; Selektor: Boris Čuk.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EURO 2019 - Kadetinje