Connect with us

EURO 2019 - Kadetinje

Kadetinje proti Črni Gori za uvrstitev na SP

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Kadetinje proti Črni Gori za uvrstitev na SP

Kadetske reprezentantke po veličastni zmagi proti Romuniji jutri, v soboto, ob 19.30 čaka tekma za 9. mesto, na kateri se bodo ponovno pomerile proti Črni gori. Še ne polnoletne reprezentantke so blizu velikega uspeha, z drugo zmago proti Črnogorkam bi se namreč uvrstile na svetovno prvenstvo, ki bo potekalo na Kitajskem.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Petkov tekmovalni razpored je bil za nekatere reprezentance zagotovo boleč. Prvenstvo bosta morali hitro pozabiti Nizozemska in Portugalska, sistem tekmovanja je namreč precej krut, zadnje uvrščeni reprezentanci bosta tako nazadovali v drugi kakovostni razred.

Po drugi strani pa bo deveto uvrščena ekipa prejela ogromno darilo, nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto potekal na Kitajskem. Lov za ta izjemen uspeh nadaljujeta Slovenija in Črna gora. Slednja je premagala Slovaško (31:25), v skupinskem delu pa se je že pomerila proti našim dekletom. Slovenija je takrat slavila zmago z 28:25.

Erin Novak je bila s sedmimi goli najboljša strelka Slovenije. Foto: ŠD Šport

Med najboljšimi štirimi znova najdemo reprezentance, ki v vse starostne kategorije vlagajo največ. Madžarska je na prvi polfinalni tekmi premagala Dansko (25:21), ki je v polfinale prišla z le eno zmago. Na drugi polfinalni tekmi je Švedska za las ugnala Francijo(20:19). Finale bo na sporedu v nedeljo, 11. avgusta, ob 14.30.

ŽENSKO KADETSKO EVROPSKO PRVENSTVO, CELJE
petek, 9. avgust, ob 19.30, ŠD Golovec
za razvrstitev od 9. do 12. mesta
SLOVENIJA : ROMUNIJA 23:20 (11:10)
Slovenija:
Novak 7, Kadič 4, Kralj 4, Kovšca 3, Krasnič 2, Klemenčič 1, Gorjup 1, Rudman 1.
Romunija: Gogirla 8, Bors 4, Voica 3, Ion 1, Necula 1.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EURO 2019 - Kadetinje