Connect with us

Liga NLB

Ormož dobiva naslednika Marka Bezjaka

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V tretji epizodi rubrike TALENT smo gostili kapetana slovenske mladinske izbrane vrste Tilna Kosija, ki je imel v zadnjem času nekaj težav s poškodbo kolena, a z vidika potenciala utegne postati naslednik ormoškega organizatorja igre Marka Bezjaka.

http://bit.ly/SD-sport-4-ROJSTNI-DANTilen Kosi, ki vrsto let velja za enega izmed največjih talentov slovenskega rokometa, že celotno kariero igra pri Jeruzalemu iz Ormoža. Zaključek letošnje sezone je moral zaradi vnovične poškodbe kolena izpustiti, vendar upa, da je za njim še zadnja operacija kolena.

V mesecu julija bi mogel z mladinsko reprezentanco odpotovati na svetovno prvenstvo, ki ga bo gostila Španija, vendar ga zaradi omenjene operacije kolena ne bo zraven.

Kosi je med drugim tudi prvi dobitnik priznane štipendije pokojne legende Iztoka Puca, ki jo je prejel leta 2015.

Prav njegova generacija letnika 1998 velja za eno izmed najmočnejših v Sloveniji. Jeruzalem Ormož ima v svojih vrstah sicer kar 4 mladinske reprezentante: Tilna Kosija, Dominika Ozmeca, Martina Hebarja ter Gašperja Horvata, ki je rokometno kariero začel v Ormožu, trenutno pa igra v Ribnici.

Tilen Kosi bo na mladinskem evropskem rokometnem prvenstvu na domačih tleh zagotovo eden izmed glavnih adutov selektorja Saše Praprotnika. Foto: vszi

Tilen Kosi velja za talentiranega rokometaša, ki v prihodnje utegne okrepiti pri enemu izmed evropskih velikanov. Foto: vszi

Rokometni portal ŠD Šport nadaljuje s tretjo epizodo rubrike TALENT, v kateri si prav ti novi gost. Kakšni so občutki, ko te je ekipa našega portala izbrala za tretjega gosta zanimive rubrike?

Občutki so zanimivi, saj se je pojavila ta nova rubrika, katero vsekakor vzpodbujam. Poleg tega tudi počaščen, da se je vaša ekipa odločila zame.

Kako se je začela tvoja rokometna pot?

Prvi rokometni koraki so se začeli že v prvem razredu, vendar je to bil le mini rokomet. Nato je bilo vsaj nekaj let, kjer sem treniral nogomet. Igra rokometa me je spet privabila in par let sem treniral tako nogomet kot rokomet in vedel sem, da se bo treba na eni točki odločiti za eno smer. Takrat je prevladal rokomet.

Tilen Kosi je v letošnji sezoni nastopil na zadnji tekmi dosegel 5 zadetkov. Foto: Valerija Novak

Tilen Kosi tvori položaj organizatorja igre skupaj z veteranom Bojanom Čudičem. Foto: Valerija Novak

Kakšen napredek si videl pri Jeruzalemu iz Ormoža?

Na treningih se dela dobro, smo kot prava ekipa in s tem kažemo tudi solidne igre. Še vedno imamo po mojem mnenju veliko rezerve, lani smo izgubili Miho Kavčiča in to se nam je predvsem v obrambi poznalo. Na čelu ekipe imamo Bojana Čudiča (Hugota), ki mi je kot mentor, igra na isti poziciji in z vsemi izkušnjami pomaga za boljšo igro.

Kakšni so tvoji cilji za nadaljevanje rokometne poti?

Sprva si želim sanirati vse poškodbe, ki so se v 2 letih pojavile in se optimalno pripraviti in odigrati, vsaj eno sezono brez vseh malih poškodb.

Ter še za konec, kaj pa bi želel sporočiti bralcem našega portala ŠD Šport?

Še naprej berite, delite in podpirajte portal, saj je še kako pomemben za prepoznavnost našega športa. Hvala!

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Liga NLB