Connect with us

Reprezentančni rokomet

Slovenci v Latvijo s 17 igralci

Slovenci so v soboto popolnoma nadigrali Avstrijce. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovenske rokometaše jutri ob 19.40 v latvijskem mestu Valmiera čaka predzadnja kvalifikacijska tekma za nastop na EP-ju s tamkajšnjo izbrano vrsto. Reprezentanti so v Latvijo odpotovali s 16 igralci, tam pa se jim bo pridružil srednji zunanji Miha Zarabec.

http://bit.ly/SD-sport-4-ROJSTNI-DANSlovenci so junijski reprezentančni ciklus odprli sijajno ter v soboto odigrali pripravljalno srečanje z Avstrijo in jo v zdesetkani zasedbi visoko ugnali s kar 35:19 (18:11). Tako so še povečali odlično formo, s katero je zadovoljen tudi selektor Veselin Vujović.

Zdaj jih čakata še dve kvalifikacijski tekmi, ki bosta za naše rokometaše le formalnega pomena, saj so si Slovenci uvrstitev na EURO 2020 priigrali že aprila z dvema zmagama nad Nizozemci. Pa vendarle morajo za potrditev prvega mesta v skupini osvojiti še vsaj dve točki oziroma ugnati Latvijce.

Izmed reprezentantov, ki so sodelovali na pripravah v Zrečah, so iz moštva izpadli Jaka Malus, Gašper Marguč, Aljaž Panjtar, Tilen Kodrin in Vid Kavtičnik, ki ima še nekaj manjših težav s poškodbo. Nejc Cehte, ki ga je Veselin Vujović uvrstil na širši seznam, se bo ekipi pridružil pred tekmo z Estonijo. Ta bo na sporedu 16. junija, ob 18.00 v Areni Bonifika v Kopru.

Dolenec: Ne smemo se osredotočiti le na Krištopansa

Jure Dolenec se proti Avstrijcem sicer ni vpisal med strelce, pa vendarle se njegova forma čedalje bolj vzpenja. Na tekmi za tretje mesto na F4 EHF Lige prvakov je bil uspešen kar sedemkrat in prikazal eno izmed najboljših predstav. Dodaja, da ne smejo biti preveč osredotočeni le na glavnega zvezdnika Krištopansa, ker imajo Latvijci nasploh kvalitetno ekipo.

“Latvija je zelo kvalitetna ekipa,” pred srečanjem pravi Jure Dolenec. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

»Dainis Kristopans v zadnjih mesecih igra v res odlični formi, a mislim da bi bila napaka če bi se osredotočili le na njega, navsezadnje ni niti najboljši strelec Latvije v teh kvalifikacijah. Latvijci imajo kvalitetno ekipo in zaustaviti jih bomo morali kot celoto. Zavedamo se pomembnosti zadnjih dveh tekem in smo zelo motivirani. Dali bomo vse od sebe da zmagamo na preostalih dveh tekmah, nato pa bo čas za počitnice,« je pred odhodom v Latvijo dejal Škofjeločan.

Vujović: Fantje so me presenetili

Veselin Vujović pričakuje dve zmagi in prvo mesto v kvalifikacijski skupini. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Veselin Vujović po tekmi z Avstrijci ni skrival zadovoljstva in bil vesel tako s samo igro kot tudi pristopom. Pred prvo junijsko reprezentančno kvalifikacijsko tekmo je dejal, da so ga njegovi fantje celo malce presenetili.

»Na pripravah smo sedaj v skoraj popolni postavi, čakamo še Miho Zarabca, ki se nam bo pridružil v Latviji in Nejca Cehteta, ki pride na priprave pred tekmo z Estonijo. Zelo zadovoljen sem s formo igralcev in pristopom. V tem pogledu so me igralci celo malo presenetili in vesel sem da je tako. Srečanje z Latvijo pričakujemo polni optimizma in spoštovanja do nasprotnika, ki si še ni zagotovil vstopnice za nastop na evropskem prvenstvu in ima zato še večji motiv za zmago. Ne glede na to se zavedamo lastne kvalitete in gremo v Valmiero po novi dve točki,« pove Vujović.

Srečanje med Slovenci in Latvijci se jutri v latvijski Valmieri začne ob 19.40.

Kvalifikacije za EP v rokometu 2020, 5. in 6. krog:

Sreda, 12. junija, ob 19.40 (Valmiera, Latvija):

Latvija – Slovenija

Sobota, 16. junija, ob 18.00 (Arena Bonifika, Koper):

Slovenija – Estonija

LESTVICA:

  1. Slovenija 4
  2. Latvija 4
  3. Nizozemska 2
  4. Estonija 0

 

SEZNAM SLOVENSKE REPREZENTANCE ZA JUNIJSKI CIKLUS:

Vratarji: Aljaž Panjtar (Celje Pivovarna Laško), Urh Kastelic (Zagreb) in Rok Zaponšek (Csurgo).

Leva krila: Darko Cingesar (Aix-en-Provence), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško) in Matic Verdinek (Gorenje Velenje).

Levi zunanji: Nik Henigman (Pick Szeged), Borut Mačkovšek (Veszprem), Aleksander Špende (Metalurg Skopje) in Aleks Vlah (Zagreb).

Srednji zunanji: Miha Zarabec (Kiel), Jaka Malus in Rok Ovniček (oba Celje Pivovarna Laško).

Desni zunanji: Nejc Cehte (Hannover), Jure Dolenec (Barcelona), Žiga Mlakar (Wisla Plock) in Vid Kavtičnik (Montpellier).

Desna krila: Blaž Janc (PGE Vive Kielce), Gašper Marguč (Veszprem) in Mario Šoštarič (Pick Szeged).

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Matic Suholežnik (Dunkerque).

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Reprezentančni rokomet