Connect with us

Slovenska tekmovanja

Ljubljančanke prihodnjo sezono brez prve lige

V prihodnji sezoni očitno ne bomo videli ljubljanskega sosedskega derbija med Krimom in Olimpijo. Foto: RK Olimpija

Vodstvo Rokometnega kluba Olimpija je po tehtnem razmisleku sprejelo novico, da zaradi skromnih finančnih sredstev ne bo nastopilo v prvi ženski ligi, potem ko so po Zmajčice letos osvojile prvo mesto v drugi ligi in imele možnost nastopa v ženskem najkakovostnejšem tekmovanju v Sloveniji.

Olimpija se je v letošnji sezoni po petih letih premora vrnila na rokometni zemljevid članskega rokometa in končno zaživela ob izvajanju finančne sanacije kluba. Ta sicer še ni povsem zaključena, vendar klub želi še naprej ponuditi priložnost mladim in obetavnim igralkam.

»Klub razpolaga z zelo skromnimi finančnimi sredstvi, kjer vadnine igralk predstavljajo pomemben del prihodka. Tako kot vse igralke v mlajših kategorijah, morajo tudi članice plačevati vadnino, da lahko pokrijemo stroške tekmovanj. Navkljub večmesečnim skupnim naporom vodstva kluba in staršev igralk pri iskanju finančne pomoči v Ljubljani in njeni okolici smo bolj kot ne naleteli na negativen rezultat. Poleg tega pa rezultati razpisa za sofinanciranje letnega programa športa za leto 2019 še vedno niso znani, zato ne vemo niti, kakšna sredstva lahko pričakujemo s strani MOL,« je v sporočilu zapisal član UO RK Olimpija Roman Volčič.

Prva liga zahteva preveč denarja

Zmajčice so letos prepričljivo slavile v drugi ligi. Foto: RK Olimpija

»Nastopanje v 1. A ligi zahteva večja sredstva, ki jih trenutno nimamo na razpolago. Ker ne moremo več čakati na rezultate razpisa LPŠ 2019 in glede na neuspešen rezultat pri iskanju finančne pomoči, smo se odločili, da je nastopanje v 1. A ligi v tem trenutku za Rokometni klub Olimpija preveliko finančno tveganje, zato se nastopu v 1. A ligi odpovedujemo,« je dodal in obljubil, da bodo pri Olimpiji z veseljem gradili člansko ekipo v 1. B ligi in upanju, da bodo v ljubljanskem moštvu v naslednjih letih tudi finančno sposobni za nastopanje v 1. A ligi. Tako bo na sosedski derbi med Krimom Mercatorjem in Olimpijo potrebno počakati.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Slovenska tekmovanja