Connect with us

Liga NLB

Filip Banfro tretja okrepitev Slovenjgradčanov

Filip Banfro se v Slovenj Gradec vrača po enoletnem premoru. Foto: Rok Jošt/RK Gorenje Velenje

Slovenjgraške rokometaše bo v naslednji prvoligaški sezoni okrepil stari znanec in povratnik v matični klub Filip Banfro, ki je letos igral pri Gorenju Velenju.

Banfro je svojo rokometno pot začel v domačem slovenjgraškem Preventu in prvo priložnost v članski konkurenci dobil v sezoni 2014/2015. Z izvrstnimi igrami v slovenjgraškem dresu se je v lanski sezoni podal v Gorenje Velenje, in sicer za tamkajšnji klub igral le pri mladincih, za člane pa igral kot posojeni igralec Slovenj Gradca. Letos je odigral 35 tekem za velenjski klub in dosegel 17 zadetkov. Nedvomno bo občasni mladinski reprezentant pomembna okrepitev Korošcev v Ligi NLB.

Foto: Rok Jošt/RK Gorenje Velenje

»Včeraj smo sklenili dolgotrajne pogovore in z veseljem sporočamo, da bo v belo-modrem dresu kariero nadaljeval Filip Banfro, sin nekdanjega reprezentanta Tetteya Banfra. Prepričani smo, da bo med #bojevnikizamestomiru dokazal, da je prihodnost slovenske reprezentance,« so sporočili iz slovenjgraškega kluba.

Poleg Banfra sta klub že prej okrepila kadetski reprezentant Tilen Grobelnik in črnogorski reprezentant Aleksandar Glendža (več o tem TUKAJ), medtem ko se klub bojda zanima tudi za mariborskega levičarja Uroša Štumpfla.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Liga NLB