Connect with us

Liga NLB

V Slovenj Gradec prihaja talentirani črnogorski reprezentant

Foto: ŠD Šport

Slovenjgradčani že pridno kujejo kader za prihodnjo sezono. V naslednji sezoni bo barve kluba branila tudi odmevna okrepitev, in sicer črnogorski reprezentančni ostrostrelec Aleksandar Glendža, ki je do sedaj igral pri bosanskemu prvoligašu Leotarju.

Glendža, sicer Črnogorec je v preteklosti igral tudi za Lovčen, srbsko Jagodino, Partizan Beograd in nenazadnje tudi Leotar. Velja za obetavnega rokometaša, ki zna doseči gol z devetih ali desetih metrov. Praktično je klasičen ostrostrelec, ki lahko igra tudi na poziciji organizatorja igre.

Triindvajsetletnik se pogosto znajde tudi na širših spiskih črnogorske reprezentance, v višino pa meri kar 197 centimetrov. Letos je v bosanskem prvenstvu eden izmed najboljših strelcev, skupaj z novopečenim bosanskim reprezentantom Dinom Hamidovićem, ki se v naslednji sezoni prav tako odpravlja v enega izmed slovenskih prvoligašev. S slovenjgraškim klubom je podpisal dvoletno pogodbo, na Koroško pa je pripotoval po priporočilu legendarnega slovenjgraškega rokometaša Nenada Maksića, ki ga je imel pod nadzorom pri beograjskemu Partizanu.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB