Connect with us

TALENT

TALENT: Celje odlična odskočna deska za naprej

Tadej Kljun je prvi gost naše nove rubrike TALENT. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Ekipa rokometnega portala ŠD Šport danes pričenja z novo rubriko člankov TALENT, kjer bomo predstavljali obetavne slovenske rokometaše, pred katerimi je svetla prihodnosti. Prvi je na vrsti mladi levičar Tadej Kljun, ki je letos popolnoma eksplodiral v Celju in si z odličnimi predstavami priigral celo novo pogodbo s pivovarji.

Kljun nedvomno velja za enega najobetavnejših slovenskih levičarjev. Rokometno pot je začel v 1. razredu osnovne šole. Največje zasluge gredo k starejšemu bratu Andreju, kateri je že dalj časa treniral rokomet. Že v mladih letih je kazal izjemen potencial, kar so opazili tudi pri celjskem klubu ter ga zvabili v svoje vrste.

Kljun je za člansko konkurenco nastopil že v domačem klubu, in sicer pri rosnih 14 letih. V sezoni 2015/2016 je na dvanajstih tekmah prispeval 36 zadetkov, za pivovarje pa debitiral na lanskoletnem pokalnem obračunu v Ivančni Gorici ter se proslavil s tremi zadetki

Tadej Kljun je letos debitiral tudi v EHF Ligi prvakov. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Letos je prikazal ogromen napredek in zaradi številnih poškodb v celjskem taboru postal redni član prvega moštva. Na 24 tekmah je zabil 13 golov, v EHF Ligi prvakov pa dodal še šest zadetkov. Obenem je kazal izvrstne predstave na nedavnem pripravljalnem turnirju kadetske reprezentance ter ob prvem mestu slovenske izbrane vrste do 19 let postal najboljši igralec turnirja.

Rokometni portal ŠD Šport pričenja z novo rubriko, v kateri si prav ti prvi gost. Kakšni so občutki, ko te je ekipa našega portala izbrala za prvega gosta zanimive rubrike?

Vesel sem, da ste me izbrali kot prvega gosta vaše rubrike TALENT. Verjamem da bo rubrika zanimiva!

Kako se je začela tvoja rokometna pot?

Vse zasluge za začetek igranja rokometa gredo mojemu starejšemu bratu Andreju, ki je tudi sam igral rokomet. Začel sem v 1. razredu osnovne šole za RD Jadran Hrpelje-Kozina in tam igral vseh 9 let, potem pa odšel v RK Celje Pivovarna Laško, kjer igram še danes.

Kljun je pred tedni s pivovarji podpisal štiriletno pogodbo. Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Ali je Celje odskočna deska za tujino?

O tujini še nič ne razmišljam, saj sem še zelo mlad in neizkušen, lahko pa potrdim, da je Celje odlična odskočna deska za tujino. To se je pokazalo že pri nekaterih igralcih, ki so v preteklosti zapustili Celje.

Kljun šteje komaj 18 let, pa je že redni član celjske prve ekipe. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Letos kažeš izvrstne predstave tako v klubski kot reprezentančni konkurenci, kar so opazili tudi vodilni možje Celja in s teboj podpisali novo pogodbo. Kako si zadovoljen s podaljšanjem sodelovanja s celjskim klubom?

Vesel sem, da sem podpisal prvo pogodbo in da so mi ponudili takšno priložnost. Cilj je seveda, da napredujem in pridobim izkušnje. Imam namen ostati v Celju, o posoji pa še ne razmišljam.

Kakšni so tvoji cilji za nadaljevanje rokometne poti?

Kot sem že rekel, podpisal sem do 2023 in do takrat naj bi ostal v Celju, potem pa bomo videli, kako naprej. Želim si enkrat zaigrati za velike klube po Evropi, kar so želje vsakega igralca. Do takšnega cilja pa bom prišel le s trdim delom!

Ter še za konec, kaj pa bi želel sporočiti bralcem našega portala ŠD Šport?

Berite portal ŠD Šport, saj so članki in novice res zanimive!

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in TALENT