Connect with us

TALENT

TALENT: Matic Pipp po poteh someščana Cingesarja

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V novi epizodi zanimive rubrike TALENT gostuje dosedanji mladinski reprezentant in član škofjeloškega prvoligaša Matic Pipp, ki ob nekaj odličnih sezonah utegne iti po poteh someščana Darka Cingesarja, ki je prav tako na položaju levega krila prišel vse do članske reprezentance.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Škofjeloški mladec Matic Pipp ima pred sabo zagotovo svetlo prihodnost. Rokometno pot je začel že pri desetih letih in bil stalno eden izmed nosilcev v svoji generaciji. Veljal je tudi za enega izmed stalnih članov mlajših reprezentančnih selekcij. Pri članski ekipi je prvič  nastopil v sezoni 2016/2017 in uvodoma prispeval 16 zadetkov. Leto kasneje je vknjižil 53 golov, medtem ko letos tvoril levokrilni položaj skupaj z mladim Andrejem Dolencem ter izkušenim Alenom Šibancem.

Zagotovo je pred mladim Gorenjcem svetla prihodnost, že zdaj pa ima pomembno vlogo v prvoligaški ekipi. Z njim smo se pogovarjali o rokometnih začetkih, koncu mlajše reprezentančne kariere ter ciljih za prihodnost.

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Portal ŠD Šport te je izbral za novega gosta v rubriki TALENT. Kakšni so občutki?

Občutki ob izboru so res dobri. Počaščen sem, da ste prav mene izbrali za naslednjega gosta.

Kako se je začela tvoja rokometna pot?

Rokomet sem začel trenirati v drugem razredu osnovne šole, ko smo se skupaj z sošolci odločili, da obiščemo rokometni krožek, ki se je ravno takrat pojavil na šoli.

Že dalj časa braniš barve Urbanscape Loke. Kdaj pa bi lahko napočil čas za odhod?

Zaenkrat o odhodu ne razmišljam. Škofja Loka mi poleg dobrega treninga omogoča tudi uspešno dokončanje kemijske fakultete v Ljubljani, tako da gre za optimalno okolje za nadaljevanje, ne samo športne kariere, temveč tudi kariere izven rokometnih igrišč.

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Kakšna imate letošnja pričakovanja pri škofjeloškem prvoligašu?

Klub so med poletjem zapustili nekateri nosilci igre, par fantov pa se nam je tudi pridružilo. Pred sezono je zelo težko napovedati, kako se bomo z novimi soigralci ujeli, zato je osnoven cilj obstanek v ligi, ambicije pa lahko tekom sezone rezultatom primerno še zrastejo.

Kako si videl vseh teh pet let v reprezentanci z generacijo ’98?

Splošen vtis je zelo pozitiven. Mislim, da smo dostojno zastopali barve Slovenije. Vrhunec je vsekakor osvojitev naslova evropskih prvakov lansko leto v Celju, ta dogodek si bom nedvomno zapomnil do konca življenja.

Matic Pipp je eden izmed največjih produktov škofjeloške rokometne šole. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Kakšni so tvoji rokometni cilji v nadaljevanju kariere?

Osnovni cilj je napredovati iz sezono v sezono, ob tem pa pomagati ekipi, za katero igram, do čim boljšega rezultata.

Ter še za konec, kaj pa želiš sporočiti bralcem našega portala ŠD Šport?

Še naprej redno spremljajte ŠD Šport, najboljši slovenski rokometni portal!

Advertisement

More in TALENT