Connect with us

TALENT

TALENT: V Trebnjem odskočna deska za tujino

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V petem delu rubrike TALENT gostimo trebanjskega supertalenta in mladinskega reprezentanta Marka Kotarja, ki je bil na lanskoletnem mladinskem EP-ju v Celju eden izmed nosilcev ob naslovu prvaka.

Marko Kotar je letos skupaj z bratom Maticem tvoril položaj srednjega zunanjega v Trebnjem. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Marko Kotar je rokometno pot začel v domačem Trimu. Hitro je pokazal svoj talent in redno nastopal v mlajših reprezentančnih selekcijah. Eden izmed vrhuncev njegove kariere pa je bil lanskoletni uspeh s slovensko mladinsko izbrano vrsto na domačih tleh.

Letošnje leto je položaj srednjega zunanjega v članski ekipi tvoril skupaj s starejšim bratom Maticem ter na štiriintridesetih tekmah prispeval 73 zadetkov. Letos še zadnjič nastopa tudi v mladinski konkurenci in je v osemnajstih obračunih zabil kar 103 gole.

Marko Kotar je bil letos glavni adut mladinske ekipe Trima. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Njegova prihodnost je v Trebnjem že zagotovljena, saj je mladi organizator igre v začetku meseca maja podaljšal pogodbo s klubom do konca sezone 2021/2022, zato ne gre skrivati, da so trebanjske ambicije v prihodnosti izjemno visoke. Glavni cilj v novi sezoni je namreč uvrstitev med najboljše štiri slovenske ekipe, kar prinaša uvrstitev v enega izmed evropskih tekmovanj.

Rokometni portal ŠD Šport nadaljuje s peto epizodo rubrike TALENT, v kateri si prav ti novi gost. Kakšni so občutki, ko te je ekipa našega portala izbrala za petega gosta zanimive rubrike?

Počaščen sem, da sem izbran za gosta v rubriki TALENT.

Marko Kotar si je v zadnjih letih že zagotovil mesto v članski ekipi. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Kako se je začela tvoja rokometna pot?

Moja rokometna pot se je začela v drugem razredu osnovne šole. Za rokomet sem se odločil zaradi starejšega brata, ki je takrat že igral rokomet.

Ali je lahko Trimo z evropskimi ambicijami odskočna deska za tujino?

Po mojem mnenju Trimo lahko postane odskočna deska za tujino, vendar je trenutno prenizko rangiran klub in na žalost še ne igramo v evropskih tekmovanjih, kjer se lahko pokažeš. Ampak upam, da se bo z naslednjo sezono to spremenilo in se bomo uvrstili v Evropo.

Trimo v naslednji sezoni cilja na Evropo. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Že dalj časa kažeš izvrstne predstave tako v klubski kot reprezentančni konkurenci, kar so letos opazili tudi vodilni možje Trima in s teboj podpisali novo pogodbo. Kako si zadovoljen s podaljšanjem sodelovanja s trebanjskim klubom?

Vesel sem, da smo se uspeli dogovoriti za podaljšanje pogodbe in se že veselim novih izzivov.

Kakšni so tvoji cilji za nadaljevanje rokometne poti?

Trenutno se želim posvetiti svoji igri in čim bolj napredovati, seveda pa si v prihodnosti želim igrati na najvišjem nivoju.

Ter še za konec, kaj pa bi želel sporočiti bralcem našega portala ŠD Šport?

Odličen kanal, ki nam ponuja sveže novice iz domačega okolja.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in TALENT