Connect with us

Liga NLB

TALENT: Celjski biser se vzpenja proti evropski rokometni eliti

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V četrti epizodi rubrike TALENT gostuje celjski mladi biser Domen Makuc, ki sicer prihaja iz Primorske, a je hitro zablestel v knežjem mestu.

http://bit.ly/SD-sport-4-ROJSTNI-DANDomen Makuc je svojo rokometno kariero začel že pri 8 oz. 9 letih v Hrpeljah Kozini, torej pokojnemu Gold Clubu. Navduševal je že na začetku, nakar je že v njegovi drugi sezoni pokazala izjemna statistika – 156 zadetkov na 14 tekmah. Vrhunske predstave je kazal še v nadaljevanju, nato pa ga je na začetku meseca februarja 2015 opazil RK Celje Pivovarna Laško. Slednji so znani po eni izmed najboljših rokometnih šol v Evropi, čeprav je zadnja leta pri delu z mladimi na vrhu lestvice kraljevala novomeška Krka.

Za člansko ekipo je debitiral v sezoni 2015/2016 ravno proti Jadran Kozini ter že ob prvem nastopu dosegel 3 zadetke. Lansko sezono je dobival nekoliko več priložnosti, letos pa je v primerjavi s prejšnjimi tremi sezonami popolnoma eksplodiral.

Domen Makuc je blestel na lanskoletnem evropskem mladinskem prvenstvu v Celju. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

V EHF Ligi prvakov je lansko sezono celo prvič dosegel zadetek ter tako postal prvi »milenijec« v najelitnejšem evropskem tekmovanju.

Z Domnom Makucem smo se pogovarjali o prihodnosti v celjskem klubu.

Rokometni portal ŠD Šport nadaljuje s tretjo epizodo rubrike TALENT, v kateri si prav ti novi gost. Kakšni so občutki, ko te je ekipa našega portala izbrala za tretjega gosta zanimive rubrike? 

Vesel sem, da ste se odločili za mene. Super rubrika za večjo prepoznavnost mladih igralcev.

Kako se je začela tvoja rokometna pot?

Lahko bi rekel, da sem se rodil z žogo. Oče je bil rokometaš, tako da je bil on glavni pobudnik za mojo rokometno pot. Tudi z bratom sva se vedno rada žogala in to počneva še danes. Lahko bi rekli družinska tradicija.

Sin nekdanjega reprezentanta Simona Makuca je v članskem moštvu debitiral že pri rosnih 15 letih. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Že dalj časa kažeš izvrstne predstave tako v klubski kot reprezentančni konkurenci, kar so lani opazili tudi vodilni možje Celja in s teboj podpisali novo pogodbo. Kako si zadovoljen s podaljšanjem sodelovanja s celjskim klubom?

Celje je dober klub. V Celju se dela dobro. Tukaj je vse, kar športnik potrebuje. Zaenkrat o tujini ne razmišljam, imam še 3-letno pogodbo in v Celju se počutim super.

Ali je Celje odlična odskočna deska za tujino?

Kot sem rekel je v Celju vse pozitivno, tako da sem zadovoljen in vesel, da bom lahko še vsaj nekaj časa nosil celjski grb.

Kakšni so tvoji cilji za nadaljevanje rokometne poti?

Moji cilji in želje v prihodnje so, da bi imel čim manj poškodb in da bi še naprej užival v tem kar počnem.

Ter še za konec, kaj pa bi želel sporočiti bralcem našega portala ŠD Šport?

Super kanal, vedno ažuren in z najbolj svežimi informacijami.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB