Connect with us

1. B DRL

TALENT: Drugi dvojček rokometne družine Kotar odslej na Kodeljevem

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V osmi epizodi rubrike TALENT smo gostili drugega izmed dvojčkov Kotar, ki sta nedavno blestela na mladinskem SP v Španiji. Marko je nastopil že prej, medtem ko smo danes izbrali njegovega brata Miho, kateri se letos odpravlja na kaljenje v prestolnico.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Miha Kotar je tako kot njegov brat Marko v mlajših letih kazal izjemen potencial. Bil je redni član mlajših reprezentančnih selekcij in leta 2016 skupaj z Markom kot drugi prejel štipendijo Iztoka Puca. Za člansko ekipo je debitiral v sezoni 2016/2017 in na dvanajstih tekmah dosegel 4 zadetke. V lanski sezoni se na desetih tekmah v članski konkurenci ni vpisal med strelce, je pa letos imel vlogo drugega levokrilnega igralca. Odigral je 31 tekem in dosegel prav tolikšno število zadetkov.

Miha Kotar je letos občasno nastopal tudi za mladinsko ekipo. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Vodstvo Trima si še naprej želi sodelovati z domačini in talentiranimi igralci, zato je Miha Kotar ena izmed naložb za prihodnost kluba. Miha Kotar je s Trebnjem podpisal triletno pogodbo, tik za tem pa se odpravlja na posojo v drugo ligo. Eno leto bo namreč branil barve ljubljanskega LL Grosist Slovana.

Miha je za naš portal spregovoril o rokometnih začetkih, morebitni odskočni deski za Trimo v tujino in tudi o ciljih do konca kariere.

Rokometni portal ŠD Šport nadaljuje z osmo epizodo rubrike TALENT, v kateri si prav ti novi gost. Kakšni so občutki, ko te je ekipa našega portala izbrala za osmega gosta zanimive rubrike?

Vesel sem in počaščen, da ste me izbrali za novega gosta v rubriki TALENT.

Kako se je začela tvoja rokometna pot?

Moja rokometna pot se je pričela v drugem razredu osnovne šole, ko me je za igranje navdušil starejši brat, ki je že dalj časa igral rokomet.

Trebanjce bo letos vodil izkušeni Ivan Vajdl. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Ali je lahko Trimo z evropskimi ambicijami odskočna deska za tujino?

Trenutno se mi zdi, da še ne, v prihodnosti pa mislim, da bi se to lahko spremenilo, če bi se uvrstili v kakšno od evropskih tekmovanj, kjer bi te tuji klubi lažje opazili.

Že dalj časa kažeš izvrstne predstave tako v klubski kot reprezentančni konkurenci, kar so letos opazili tudi vodilni možje Trima in s teboj podpisali novo pogodbo. Kako si zadovoljen s podaljšanjem sodelovanja s trebanjskim klubom?

Vesel sem da smo uspeli dogovoriti za podaljšanje pogodbe, da bom lahko v prihodnjih letih lahko zopet igral v domačem klubu. Prihodnjo leto pa si želim večjo minutažo in se selim na posojo k Slovanu.

Tik za tem se za lov na večjo minutažo podajaš na kaljenje v prestolnico, in sicer k ljubljanskemu Grosist Slovanu. Zakaj odhod na Kodeljevo?

Miha Kotar bo letos igral pri ljubljanskemu Grosist Slovanu. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V domačem klubu v naslednji sezoni verjetno ne bi dobival toliko minutaže, kolikor si jo sam želim, saj je konkurenca kar velika. Zato sem se odločil da bi odšel na posojo v drug klub kje bi dobro treniral in nabiral nove dragocene izkušnje. In menim da mi to pri ljubljanskemu Grosist Slovanu lahko omogočijo.

Kakšni so tvoji cilji za nadaljevanje rokometne poti?

Glavni cilj je seveda, da nekega dne zaigram na najvišjem nivoju, ampak trenutno si želim svojo igro še izboljšati.

Ter še za konec, kaj pa bi želel sporočiti bralcem našega portala ŠD Šport?

Še naprej berite portal ŠD Šport, saj je eden redkih medijev, ki podrobno spremlja slovenski rokomet.


More in 1. B DRL