Connect with us

1. B DRL

Optimistični ivanški cilj vrh lestvice

Ivanški rokometaši so si kljub pomlajeni zasedbi, letos zadali kar visoke cilje, in sicer boj za vrh drugoligaške lestvice. Foto: RK SVIŠ Ivančna Gorica

V ponedeljek je v novo sezono krenila tudi ekipa SVIŠ-a iz Ivančne Gorice, ki je bila po izpadu iz Lige NLB in finančnih težav primorana pomladiti ekipo ter v svojih vrstah uspela zadržati dva izkušenejša nosilca – Mateja Koširja ter Simona Stoparja. Letošnji prvenstveni cilji so precej visoki, in sicer po besedah predsednika Marjana Potokarja boj za vrh drugoligaške prvenstvene lestvice.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Ekipa je bila poleti deležna kopice igralskih sprememb, saj je klub zapustilo kar osem igralcev. Z igranjem sta prenehala Jakob Hrovat in Blaž Fink, Žan Grojzdek odhaja v Škofjo Loko, Nejc Krabonja v Jeruzalem Ormož, Domen Škorc morebiti v Radeče, Rok Željko k Ljubljani, medtem ko je usoda Luke Zafrana še nejasna. Po odličnih predstavah na mladinskem svetovnem prvenstvu v Španiji, utegne kljub številnim prvoligaškim ponudbam v klubu ostati tudi mladi reprezentant Nik Pirnat.

Zavodnik se vrača v domači klub

V matični klub se po dve letih vrača tudi Denis Zavodnik. Foto: Urh Pirc/ŠD Šport

V klub pa prihajajo tri okrepitve. Že v prvi polovici junija je ivanški bodoči drugoligaš potrdil prihod Jana Debelaka, ki je letos blestel pri združeni ekipi Cerkelj-Radovljice. S posoje pri Škofljici se postopoma vrača tretji vratar David Podržaj, ki je lansko sezono predčasno končal zaradi poškodbe kolena. Nedvomno presenetljiva okrepitev pa je povratnik v domačo dvorano Denis Zavodnik, ki je po dveh letih igranja v Dobovi načrtoval konec kariere, pa vendarle bo letos branil barve matičnega kluba.

»Pred začetkom te sezone smo se odločili, da naredimo malce spremembe v ekipi. Pomladili smo ekipo in odločili smo se, da dobijo naši mlajši fantje priložnost ter da je sedaj to idealen čas, da preizkusimo neke nove stvari. Pripeljali smo Jana Debelaka na položaju desnega zunanjega, vrnil se je “naš igralec” Denis Zavodnik, ki je sicer primarno levo krilo, a zna igrati tudi na drugih položajih. V kolikor bo še kakšna priložnost, bomo pripeljali še kakšnega igralca, če pa ne bo, pa tudi ne bo nič narobe,« je po uvodnem treningu za spletno stran kluba dejal mladi trener Aleksander Polak.

Aleksander Polak bo imel na voljo mlado, a hkrati perspektivno ekipo. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Cilj vrh lestvice, realnost sredina?

Kot so zapisali na ivanški strani, naj bi bil letošnji cilj boj za vrh lestvice, pa vendarle se, po večji igralski čistki v Ivančni Gorici, to zdi zares misija nemogoče. Vendar pustimo se presenetiti. Številni SVIŠ-u pripisujejo boj za sredino lestvice, v družbi novinca Grosuplja, Herz Šmartnega, Brežic, Rudarja in še marsikoga.

Dolgoletni kapetan Simon Stopar bo še naprej del ivanškega kluba. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Kaj pa o tem meni Polak, ki je s SVIŠ-em dolga leta igral v prvi ligi in bil celo del zlate generacije v finalu slovenskega pokala leta 2014 v celjskem Golovcu. »Cilj je čim bolj razvijat fante, napredovat v sami igri in gledati bolj nase in ne toliko se obremenjevati z rezultati. Verjamem pa, če se bo vse tako poklopilo kot se mora, če ne bo težav s poškodbami, lahko igramo z vsakim nasprotnikom v 1. B ligi in da bomo zadovolji apetite naših navijačem ter podpornikov. Tako da se vsi skupaj veselimo prvih tekem, tako prijateljskih kot tudi prve ligaške,« dodaja mladi ivanški strokovnjak.

Uvodna pripravljalna preizkušnja je na sporedu že prihodnjo sredo, ko Ivančani gostujejo v Novem mestu, pred domačo publiko pa se bodo prvič predstavili v torek, 20. avgusta proti Dobovi. Tudi letos bo v domači dvorani odigran tradicionalni 3. pripravljalni turnir, katerega se bosta poleg domačina udeležila še Herz Šmartno in Brežice.

Seznam pripravljalnih tekem:
Sreda, 14. avgusta 2019:
MRK Krka Novo mesto – RK SVIŠ Ivančna Gorica
Sobota, 17. avgusta 2019: RK Krško – RK SVIŠ Ivančna Gorica
Torek, 20. avgusta 2019: RK SVIŠ Ivančna Gorica – MRD Dobova
Petek, 23. avgusta 2019: RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Grosuplje
Sreda, 28. avgusta 2019: RK Trimo Trebnje – RK SVIŠ Ivančna Gorica
Sobota, 31. avgusta 2019: Turnir Ivančna Gorica (RD Herz Šmartno, RK Brežice)
Sreda, 4. septembra 2019: RK SVIŠ Ivančna Gorica – ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak

KADROVANJE PRED SEZONO:
PRIHODI (3):
Jan Debelak (RK Cerklje-Radovljica), Denis Zavodnik (MRD Dobova), David Podržaj (ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak);
ODHODI (7):
Žan Grojzdek (RD Urbanscape Loka), Blaž Fink (konec kariere), Jakob Hrovat (konec kariere), Rok Željko (MRK Ljubljana), Nejc Krabonja (RK Jeruzalem Ormož), Domen Škorc (RK Radeče Papir Nova?), Luka Zafran.

EKIPA V SEZONI 2019/2020:
Vratar:
Nejc Vencelj, Denis Struna, David Podržaj;
Leva krila: Denis Zavodnik, Timotej Knez, Simon Zlatnar, Ambrož Bregar;
Levi zunanji: Simon Stopar, Nik Pirnat;
Srednji zunanji: Matic Košir, Matevž Tekavčič, Simon Vidmar, Rok Zaletelj;
Desni zunanji: Jan Debelak;
Desno krilo: Aljaž Kutnar, Domen Košir;
Krožni napadalci: Matej Košir, Robert Tekavec, Matevž Kutnar.

More in 1. B DRL