Connect with us

Liga NLB

Pivovarji za en teden v Nemčijo

Tomaž Ocvirk bo še naprej celjski trener. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Celjsko moštvo se je včeraj z avtobusom izpred Arene Zlatorog podalo na dolgo večurno pot proti Nemčiji, ko so v poznih večernih urah prispeli v Magdeburg, kjer jih drevi ob 19. uri čaka prva pripravljalna tekma v novi sezoni s tamkajšnjim velikanom, katerega je član tudi slovenski reprezentančni organizator igre Marko Bezjak.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Za Celjani burna sezona, polna pretresov in sprememb, ki so, predvsem pri kadrovanju, že velika stalnica v največjem slovenskem rokometne klubu. Ta se je v misijo 2019/2020 podal z osmimi novinci, prevetreno stroko, modernejšo Areno Zlatorog ter drugačno filozofijo mišljenja.

Tomaž Ocvirk, ki bo v svojem štabu poleg Aleša Anžiča (trener vratarjev) in Gorazda Žužka (fizioterapevt), imel še dva novinca, to sta Klemen Luzar (pomočnik trenerja) in Luka Žvižej (član strokovnega dela ekipe, oziroma pomočnik trenerja), je s celjskim klubom lani novembra podpisal novo pogodbo do junija 2021, potem ko je po številnih presenečenjih v EHF Ligi prvakov (predvsem sanjski debi proti Flensburgu v Zlatorogu) in vrnitvi na zmagovalne tirnice le zadovoljil klubsko vodstvo.

Luka Žvižej desno) se v celjski klub vrača po dveh letih, a tokrat kot pomočnik trenerja. Foto: Andrej Feldin/RK CPL

V sezono brez peklenskega ritma

Ocvirk, ki je bil pred imenovanjem prvega članskega trenerja, dolga leta vodja za fizično in kondicijsko pripravo, na fante ni želel takoj nanesti nekega pritiska in tudi peklenskega ritma, kot je bilo to pred leti. Prav zato so se v ekipi že na uvodu sezone pestile številne poškodbe.

Tomaž Ocvirk je pred prevzemom prve celjske ekipo vodil mladinsko moštvo. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

»Nismo pretiravali. Rekli smo, da bomo začeli zmerno, postopoma. Nočemo, da bi se nam ponovile slabe izkušnje iz prejšnjih let, ko je bilo že na začetku veliko poškodb. Ves čas so prisotni tudi treningi z žogo, kar je logično, saj je ekipa močno spremenjena,« je za Delo poudaril Ocvirk, ki ima v mesecu avgustu zaradi odsotnosti številnih mladih reprezentantov na voljo tudi kopico mladih in perspektivnih igralcev iz mladinskih vrst.

Tobias Cvetko je eden izmed povratnikov v celjski klub. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Novi igralci so bili pripeljani, ker ustrezajo sistemu igre, kakršnega bomo gojili. Pri kadrovanju smo upoštevali tudi značajske lastnosti. Verjamem, da bo ekipa dihala kot eno. Razporedili smo tudi določene vloge, določili vodje v napadu in obrambi, s tem bo kapetanu Razgorju nekoliko lažje. Na treningih opažamo, da je že nastala prava kemija. Gotovo bomo imeli nadarjeno in zelo borbeno ekipo, ki nikogar ne bo pustila ravnodušnega. Bo pa mlada, kar tudi prinaša nekatera tveganja in terja čas,« dodaja 46-letni strokovnjak.

Za uvod Magdeburg, konec meseca v Slovenj Gradcu za prvo lovoriko

Krkaši so lani septembra v domači dvorani šokirali Celjane ter osvojili superpokalno lovoriko. Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

Prve rezultate glede same priprave in potenciala nove ekipe, ki v povprečju šteje približno 23 let, bo »Čvari« dobil že ta konec tedna, in sicer se Celjani trenutno mudijo v Magdeburgu, kjer jih nocoj ob 19.00 čaka prva prijateljska tekma v novi sezoni s tamkajšnjim klubom. Tik za tem pa se aktualni državni prvaki podajajo na turnir v Ilsenburg, kjer bodo poleg omenjenega delodajalca Marka Bezjaka ter Celja nastopili še Lemgo, Kadetten Schafhausen, Malmö in Elverum. Slednji bo letos tudi glavna celjska ovira ob morebitnem napredovanju v izločilne boje EHF Lige prvakov.

Po vrnitvi iz Nemčije jih 17. t. m. čaka spektakel v brezgotovinski dvorani Zlatorog, medtem ko bo v soboto, 30. avgusta na sporedu superpokal proti Gorenju v Slovenj Gradcu. Lani so se celjski fantje opekli v Novem mestu pri Krki.

More in Liga NLB