Connect with us

Tuja prvenstva

Slovenski derbi v Bundesligi dobil Zarabec

Foto: THW Kiel

Danes je bilo v prvem krogu nemške Bundeslige na sporedu pet tekem. Marko Bezjak je odlično opravil svoje delo že v četrtek (več o tem TUKAJ), danes pa se je prvenstvo pričelo še za preostalo četverico Slovencev. Med drugim sta se na uvodu celo pomerila THW Kiel Mihe Zarabca in Göppingen, za katerega je debitiral tudi reprezentančni vratar Urh Kastelic in se izkazal v dobri luči.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Nemško prvenstvo se je uradno pričelo že v sredo, ko sta se v Düsseldorfu pomerila superpokalna tekmeca THW Kiel (Miha Zarabec) ter aktualni prvak Flensburg-Handewitt. Slednji je znova prikazal izjemno igro in po najstrožjih kazni na krilih nekdanjega velenjskega vratarja Benjamin Burića, ki je ubranil dve sedemmetrovki, prišel do tretje superpokalne lovorike (več o tekmi TUKAJ).

Kastelicu uspel debi, Cehte soliden, Zarabec brez gola

Urh Kastelic bo na Sredozemskih igrah v vratih tvoril duet, skupaj z Rokom Zaponškom. Foto: Jurij Kodrun/eleven.si
Urh Kastelic je ob debiju zbral šest obramb. Foto: Jurij Kodrun/eleven.si

Danes je bila na delu četverica slovenskih legionarjev, in sicer Miha Zarabec (THW Kiel), Urh Kastelic (Göppingen) ter Urban Lesjak in Nejc Cehte (oba Hannover).

Slovencem najbolj atraktiven današnji obračun je bil zagotovo med Kielom in Göppingenom, kjer sta si naproti stala Kastelic in Zarabec.

Moštvi sta srečanje pričeli v zelo izenačenem ritmu, v nadaljevanju pa so se Zebre uspele oddaljiti na tri zadetke. Prednost so mirno stopnjevale in v 23. minuti po golu Niclasa Ekberga vodile že za +6 (14:8), zaradi česar je bila nasprotna zasedba primorana vzeti minuto odmora. V nadaljevanju se je Kasteličeva ekipa deloma zbrala ter ob odmoru imela minimalni zaostanek (15:14).

https://si.gorenje.com/

V drugem delu pa je Kiel znova pričel diktirati tempo in z boljšo igro pridno polnil mreže Göppingena, v vratih katerega je le prvi polčas stal Urh Kastelic. Ob koncu je na semaforju kazalo 31:24 za Kiel, medtem ko se Zarabec ni vpisal med strelce. Kastelic je v prvih tridesetih minutah zbral šest obramb.

Nejc Cehte je dosegel dva zadetka. Foto: Hannover Burgdorf

Nejc Cehte je z Urbanom Lesjakom in Hannoverjem doma gostil Minden, pri katerem je še lani igral nekdanji reprezentant Luka Žvižej. Hannover je prikazal zelo dobro predstavo ter se veselil prepričljive zmage s 36:30. Nejc Cehte je ob zmagi prispeval dva zadetka, Urban Lesjak pa je prav tako stal v vratih trenutnega delodajalca.

V drugem krogu se bo Urh Kastelic pomeril z Nejcem Cehtetom in Urbanom Lesjakom, Magdeburg Marka Bezjaka čaka gostovanje pri Lemgu, medtem ko ima THW Kiel Mihe Zarabca obračun s Stuttgartom prestavljen šele na nedeljo, 15. decembra.

Nemško prvenstvo, 1. krog:

Četrtek, 22. avgusta:

SC Magdeburg – Ballingen 38:26 (17:12)
Marko Bezjak 6.

Wetzlar – TBV Lemgo 28:32 (17:15)

Nordhorn – HC Bergischer 21:26 (12:13)

Nedelja, 25. avgusta:

Dhfk Leipzig – Füchse Berlin 24:23 (10:14)

THW Kiel – Göppingen 31:24 (15:14)
Miha Zarabec 0; Urh Kastelic 6 obramb.

Ludwigshafen – Rhein Neckar Löwen 23:26 (11:11)

TSV Hannover – GWD Minden 36:30 (19:15)
Urban Lesjak, Nejc Cehte 2.

MT Melsungen – SG Flensburg-Handewitt 19:24 (11:13)

Četrtek, 29. avgusta:
HC Erlangen – TVB Stuttgart

LESTVICA:

<iframe id=”sofa-standings-embed-95-24126″ width=”100%” height=”823px” style=”height:823px!important” src=”https://www.sofascore.com/sl/tekmovanje/95/24126/razvrstitve/lestvice/vgradi” frameborder=”0″ scrolling=”no”></iframe><div style=”font-size:12px;font-family:Arial,sans-serif”>Razvrstitve pripravlja <a target=”_blank” href=”https://www.sofascore.com/sl/”>Sofascore LiveScore</a></div><script type=”text/javascript” src=”https://www.sofascore.com/bundles/sofascoreweb/js/bin/util/embed.min.js”></script><script type=”text/javascript”>sofa_embed(‘sofa-standings-embed-95-24126’, window);</script>

More in Tuja prvenstva