Connect with us

Tuja prvenstva

Kastelic do visoke zmage, Gorazd Škof s kolapsom

Foto: FRISCH AUF Gӧppingen

Kastelic do visoke zmage, Gorazd Škof s kolapsom

Tudi v nemški Bundesligi ne počivajo slovenski legionarji, saj se je minuli večer odigralo kar nekaj tekem deveta kola tamkajšnjega prvenstva. Erlangen je na domačem parketu izgubil proti ekipi HBW Balingena, Urh Kastelic je z Goppingenom prišel do zaslužene zmage, Škof pa na gostovanju pri Wetzlarju doživel boleč poraz.

V moštvo Erlangena se je po okužbi s koronavirusom v ekipo znova vrnil slovenski reprezentančni čuvaj mreže Klemen Ferlin.

Erlangen je v domači dvorani gostil ekipo Balingena. Po prvih tridesetih minutah igre so domači držali niti igre v rokah, saj so polčas dobili z rezultatom +4 (16:12). V drugem delu so domačini znova vzeli pobudo in prišli celo do prednosti +6 (18:12). Nadaljevanje je prineslo slabo igro Erlangena, saj je po kopici zgrešenih strelov ostala brez točk na tekmi. Gostje so se po preobratu veselili zmage z rezultatom 34:32.

Goppingen je s Urhom Kastelicom gostoval pri ekipi HSG Nordhorn – Lingen in prišel do zaslužene zmage. Že prvi polčas so Kasteličevi soigralci z odlično igro končali v svojo prid z rezultatom (9:15). Favorizirana gostujoča ekipa je svoj tempo igre samo še stopnjevala in se na koncu srečanja veselila zmage z 20:29.

Kot zadnji je svojo tekmo odigral Gorazd Škof, ki je na gostovanju pri Wetzlarju doživel popoln kolaps. Že po prvem polčasu so domačini vodili s prednostjo sedmih zadetkov (13:6). V drugi polčas so domači vstopili še odločneje ter po nekaj minutah igre prišli celo do delnega izida 13:1 (29:11), kar je tudi bil končni rezultat srečanja. Wezlar se je zasluženo veselil nove zmage, medtem ko je Škofova ekipa v drugem delu nasprotnikovega vratarja uspela premagati le petkrat.

LIQUI MOLY BUNDESLIGA, NEMČIJA, 9. KROG:
Četrtek, 19. novembra
HC Erlangen – HBW Balingen/Weilstetten 32:34 (16:12)
Ferlin 0 obramb

HSG Nordhorn – Lingen – Frisch Auf Goppingen 20:29 (9:15)
Kastelic 2 obrambi

HSG Wetzar – Die Eulen Ludwigshafen 29:11 (13:6)
Škof 5 obramb

PRESTAVLJENO:
SC Magdeburg – TuSEM Essen
Marko Bezjak; Tim Rozman

TSV Hannover Burgdorf – MT Melsungen
Urban Lesjak, Nejc Cehte

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Tuja prvenstva