Connect with us

Tuja prvenstva

Zarabec in Ovniček strelsko razpoložena

Rok Ovniček se je izkazal s petimi zadetki. Foto: HBC Nantes

Zarabec in Ovniček strelsko razpoložena

V nedeljskem popoldnevu so se v Francoskem ter Nemškem prvenstvu odigrale še zadnje tekme tamkajšnjega kola. Tudi tokrat je v bitki za nove točke bilo kar nekaj Slovencev. Do zmage sta prišla Miha Zarabec s THW Kielom ter Rok Ovniček s Nantom, medtem, ko je mladi Tim Rozman na domačem parketu prišel do visokega poraza.

Kljub velikemu tempu tekmovanja, se v večjih rokometnih državah znova ponavljajo težave s virusom. Številni ostajajo brez tekem, kar ni dobro za ekipe, ki so v polnem tekmovalnem ritmu. Ponekod pušča virus velike posledice, medtem, ko se drugje igrajo prvenstveni krogi skoraj v celoti.

Zarabec do zmage, Rozman brez točk

Bundesliga je danes od petih načrtovanih gostila samo dve tekmi. THW Kiel se podal na neugodno gostovanje k ekipi Bergischerja. Kljub dejstvu, da so gostje veljali za favorita, so domačini pokazali svoj žar borbe in se s nasprotniki enakovredno kosali do prvega polčasa, ki se je končal z rezultatom (15:15). V drugi del igre je bolje krenila zvezdniška ekipa Kiela, ki si je hitro priigrala prednost štirih zadetkov (22:18). V nadaljevanju so se domačini uspeli približati na dva zadetka zaostanka (25:23), a je v končnici znova svojo moč pokazalo gostujoče moštvo, ki je prišlo do zmage z rezultatom (32:27).

Tim Rozman je na domačem parketu gostil ekipo HSG Nordhorn- Lingen in zabeležil poraz s sedmimi goli. Kljub izenačenem prvem polčasu, ki se je končal s 16:15, je ekipa nekdanjega Trebanjca v drugem polčasu močno popustila in tako prišla do svojega petega poraza v letošnji sezoni. Končni rezultat (33:26) v prid gostov.  

LIQUI MOLY BUNDESLIGA, NEMČIJA, 8. KROG:
Nedelja, 15. novembra
Bergischer HC – THW Kiel 27:32 (15:15)
Zarabec 5

TuSEM Essen – HSG Nordhorn – Lingen 26:33 (15:16)
Rozman 0

PRESTAVLJENO:
Fuchse Berlin – SG Flensburg Handewitt
Sikošek Pelko

Frisc Auf Goppingen – HSG Wetzlar
Kastelic

HSC 2000 Coburg – TSV GWD Minden
Mustafić

Ovniček suvereno v gosteh

Ekipa HBC Nantes se je podala na gostovanje k ekipi Chamberya in prišla do rutinirane zmage. Že prvi polčas so Ovničkovi soigralci odigrali z visoko razliko + 10 (20:10). V drugem delu igre so svojo željo po novih dveh točkah samo še nadgrajevali ter stopnjevali in prišli do rutinirane zmage z rezultatom (35:26).

LNH DIVISION 1, FRANCIJA, 8.KROG:
Nedelja, 15. novembra
Chambery Savoie Mont Blanc HB – HBC Nantes 26:35 (10:20)
Ovniček 4

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Tuja prvenstva