Connect with us

Tuja prvenstva

Nekdanja osa popeljala Flensburg do superpokalne lovorike!

Foto: splet

Rokometaši nemškega Flensburga so na uvodu letošnje sezone prišli do superpokalne lovorike, potem ko so v včerajšnjem obračunu ugnali THW Kiel Mihe Zarabca, ki je za Zebre prispeval en zadetek. Glavni junak tekme je bil bosanski čuvaj mreže in nekdanji vratar Gorenja Velenja Benjamin Burić, ki je zbral dve obrambi v izvajanju sedemmetrovk.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Nemci so včeraj s superpokalno tekmo odprli novo tekmovalno sezono. Na uvodu sta se pomerila aktualni prvak Flensburg ter pokalni prvak THW Kiel, katerega je član tudi slovenski organizator igre Miha Zarabec. Slednji je dosegel en zadetek, junak srečanja pa je bil nedvomno bosanski čuvaj mreže Benjamin Burić.

Že takoj na uvodu srečanja so rokometaši Flensburga dominirali in imeli stalno prednost enega ali dveh zadetkov. V nadaljevanju je Kiel vendarle zaigral bolje in po nekaj napakah Flensburga vodil že s +3 (8:11). Ob odmoru je na semaforju kazalo 14:13 za Flensburg.

https://si.gorenje.com/

Slednji je tudi drugi polčas odprl sijajno ter mirno držali vodstvo v svojih rokah. Ob koncu je Zebram uspelo izenačiti, redni del pa se je končal z 28:28. Sledile so najstrožje kazni.

Več sreče in zbranosti so imeli rokometaši Flensburga, v vratih katerega je z dvema obrambama zablestel bosanski vratar Benjamin Burić in Flensburgu prinesel tretjo superpokalno lovoriko po letu 2000 in 2013.

Nemški superpokal:

Sreda, 21. avgusta:

SG Flensburg-Handewitt – THW Kiel 32:31 (14:13) – po sedemmetrovkah

Strelci za SG Flensburg-Handewitt: Golla 8, Wanne 6, Gottfridson 5, Johannessen in Svan po 3, Hald Jensen, Jurecki in Rod po 1;

Strelci za THW Kiel: Landin Jacobsen, Ekberg in Duvnjak po 5, Weinhold 4, Wiencek 3, Bilyk in Pekeler 2, Zarabec in Reinkind po 1; Trener: Filip Jicha.

More in Tuja prvenstva