Connect with us

Prestopi

Peter Pucelj odhaja v drugo norveško ligo

Foto: splet

Nekdanji slovenski reprezentant Peter Pucelj je po italijanskem Trstu znova našel nove izzive. Tokrat se podaja na Norveško, kjer bo vodil obetavnega norveškega drugoligaša Spjelkavika, kamor se je v Skandinavijo, kot pravi vedno želel vrniti.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Izkušeni 36-letnik je v dolgoletni igralski karieri igral v Sloveniji, Bosni in Hercegovini, Srbiji, Nemčiji, na Danskem, pa tudi v EHF Ligi prvakov. Za slovensko izbrano vrsto je odigral 44 tekem, med drugim pa bil del izjemne zasedbe, ki je na svetovnem prvenstvu leta 2013 v Španiji osvojila odlično četrto mesto. Po koncu kariere je sprva vodil Butan Plin Izolo in z njo v sezoni 2017/2018 osvojil sedmo mesto. Sledil je prevzem italijanskega Trsta, nato pa odhod na Norveško.

»Ko sem na Danskem igral rokomet, sem se zaljubil v Skandinavijo. Všeč mi je, kako Skandinavci razmišljajo o rokometu in pozornost namenijo bolj taktiki, kot pa borbi za smrt in življenje. Zelo mi je všeč skandinavski življenjski slog,« pravi Pucelj in doda: »V Sloveniji sem poleg vodenja Trsta imel tudi službo, a vedno sem se želel vrniti v Skandinavijo. Takrat se je pojavila tudi ta možnost, ki mi je zelo ustrezala. Rad delam z mladimi talenti, ki imajo motivacijo in so željni dokazovanja.«

Kot pravi rojeni Kranjčan, si z ekipo želi obstati v drugi norveški ligi, hkrati pa je podpisal triletno pogodbo.  

More in Prestopi